Corsair SP2500

Det billiga alternativet

Även om priset är drygt tvåtusen kronor så är detta den billigaste testdeltagaren.
Ljud & Bild tycker
Bra ljud. Billigt.
Inte snyggt. Dålig skärm på fjärr. Liten sweetspot.
Specifikationer
  • 2.1-högtalare
  • Pris: 2 200 kr
  • Fjärrkontroll med kabel
forfatter

Låt oss konstatera ett par saker med en gång. Rent designmässigt är detta inte någon vacker anläggning. Corsair har en lång tradition av datorhögtalare och man kan kanske tycka att de borde gå en designkurs. SP2500 är gjort av svart plast och känns en smula billigt. Den kablade fjärrkontrollen fungerar helt utmärkt men skärmen den använder sig av ser ut som om den är gjord på 90-talet: låg upplösning och en direkt ful bild.

Bortsett från den inte särskilt läckra datorkänslan är kablar och annat av hög kvalitet och anslutningarna ger en antydan om att någon verkligen har tänkt på att det ska låta bra. Subbasen är för övrigt av det mer fullvuxna slaget, men med lite god vilja går det att gömma undan den. Fast vacker är den inte.

Ljudkvalitet
Även om utseendet spelar roll så är det ljudkvaliteten som skiljer agnarna från vetet i ett sådant här test. SP2500 är en anläggning med utpräglad sweetspot. När Corsair konstruerade det här systemet är det uppenbart att de tänkt sig att lyssnaren ska sitta vid ett skrivbord med högtalarna framför sig. Ser det ut så hemma hos dig så blir ljudkvaliteten enormt bra i förhållande till priset. Vi tycker att Corsair-systemet låter som om det skulle kosta betydligt mer.

Våra finkänsligare testlåtar lät väldigt bra. Vi ska inte påstå att ljudet kommer upp i samma klass som Amphion, men det är inte långt därifrån. Ljudbilden är väldigt detaljrik och instrumenten är väl separerade. Det verkligt positiva är att tyngre musik med riktigt hårda basgångar klaras av utmärkt utan att allt blir grötigt. Det beror mycket på subbasen.

Vi nämnde att sweetspot är utpräglad, faktiskt extremt mycket. SP2500 har mer än nog kraft för att fylla ett större rum, men då försvinner den oerhört fina separationen. Ljudet blir inte lika öppet och det är inte lika enkelt att urskilja olika instrument i den detaljrika ljudbilden.

Slutsats
Corsair har gjort en utmärkt anläggning som tyvärr ser lite billig ut. Ljudkvaliteten går det däremot inte att klaga på. SP2500 låter inte lika bra som exempelvis Amphion, men det är inte så konstigt med tanke på prisskillnaden. I en studentlya med begränsad budget är detta verkligen mycket ”bang for the buck”. En annan detalj som bör nämnas är att Corsair-systemet fungerar briljant till film och spel, vilket kanske är intressant att veta för studerande med tight budget.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Amphion Helium 410

Entusiasten

Helium 410 är ett högtalarsystem som egentligen bara består av två aktiva högtalare. Vi har också provat med en NuForce Icon 2-förstärkare.

Mycket bra ljud. Traditionell med snygg design. Bra kanalseparation.
Behöver subbas?

Focal XS

Futuristiskt

Har du en bärbar Mac, iPad eller någon annan snygg signalkälla så är detta pricken över i.

Mycket bra ljud. Snygg design. iPod-docka.
Saknar menystyrning via fjärr.

Creative ZiiSound T6

Djuriskt ljud

Creatives högtalare ser ut som en klassisk datorhögtalare.

Mycket kraftfullt. Bluetooth. USB.
Kan bli lite för mycket av det goda. Förvränger på hög volym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: