Search
Generic filters

: Radionette Menuett

Färgrik nätradio

Med den här får du in tusentals radiokanaler, var du än är.

Ljud & Bild tycker

Enkel och överskådlig att sköta.
Hermetisk klang och färgad ljudbild.
Bluetooth-strömning
FM/DAB-radio
Internetradio
30 förval
Färgskärm
Fjärrkontroll

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1900 kr

Namnet kunde knappt ha varit mer passande. Radionette tar dig nämligen jorden runt, till ett världsomspännande nät av radiostationer. Det spelar nästan ingen roll var du befinner dig. Beroende på hur bra mottagningen är kan du lyssna på FM, DAB+ och nätradio. Eller strömma musik från mobilen med hjälp av Bluetooth-funktionen.
Den lilla Menuett-radion är nämligen utrustad med FM- och DAB-radio, Bluetooth och internetradio via wifi, så att du alltid hittar något du gillar. När du har gjort det kan du spara favoritkanalerna i de 30 minnespositionerna. Det går också att koppla in en ljudkälla med kabel, och så finns det ett hörlursuttag. Båda på baksidan.
Där sitter det även en USB-port för laddning av mobilen.
Radion går inte att köra på batteri, den måste ha ström från väggen. De enda batterierna som finns är de som ska in i fjärrkontrollen som ingår. Det syns kanske inte så tydligt på bilden, men radion kan även skötas med knapparna och rattarna på toppen. Den har förresten väckarklocka också, som du enkelt tystar genom att drämma till volymratten på toppen.
Det coolaste med Menuett är den åtta centimeter stora färgskärmen. Som inte bara visar källvalet utan även skivomslag och bilder. Den har också plats för information om programmet man lyssnar på, artister och mycket annat. Allt beroende på vad radiostationen sänder ut.
Den här radion är den minsta i en serie på tre. Det finns en större Menuett-modell med knapparna på fronten, och en ännu större bordsmodell med stereohögtalare. Samtliga har färgskärm, ett snyggt kabinett i träfärgad vinyl och en krämfärgad front.
Tyvärr är det inte mycket kräm i ljudet. Det faller igenom snabbt när man lyssnar på musik från lite olika ljudkällor. Jämfört med Jensen Buddy Lite och Pinell GO+ är ljudet en besvikelse. Det hjälper en smula att gå in i menyerna och ändra equaliser-inställningarna. Då kan man lyfta basen och diskanten lite, men det får aldrig ljudet att skina.
Basen blir bättre med equalisern, och det låter tydligare med mer diskant, men trummorna låter som om de är gjorda av papp. Nyhetsuppläsarens röst är ihålig och konstlad. Sångröster i kända låtar är färgade, och klickar du bort dig till en klassisk kanal så kan du räkna med stråkar som låter som om de spelas av en synt.
Det är inte så lätt att bli förtjust i Menuett-radion, även om den har mycket. Bara inte ljudkvalitet. Det är tråkigt med tanke på priset. Den ser bra ut, har praktiska funktioner, är enkel att sköta och är välutrustad, men vi rekommenderar hellre Buddy, Pinell eller den mycket bättre Solist-modellen från Radionette. Åtminstone för alla som är intresserade av bra ljud.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.
  Om du är villig att göra avkall på Dolby Atmos och DTS:X så finns det knappast någon mer prisvärd soundbar än Samsung HW-Q66T.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Denon PMA-A110

  Riktpris: 37500 kr Jubileumsförstärkare med klassiska dygder

  Bowers & Wilkins 702 S2 Signature

  Riktpris: 54000 kr Raffinerad signaturversion

  Rega io

  Riktpris: 5500 kr Miniförstärkare med maxat ljud

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Riktpris: 65000 kr Analog förstärkare som kan digitala konster
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!