: Radionette Menuett

Färgrik nätradio

Med den här får du in tusentals radiokanaler, var du än är.
Ljud & Bild tycker
Enkel och överskådlig att sköta.
Hermetisk klang och färgad ljudbild.
Specifikationer

Bluetooth-strömning
FM/DAB-radio
Internetradio
30 förval
Färgskärm
Fjärrkontroll

Annons
Annons
forfatter

Namnet kunde knappt ha varit mer passande. Radionette tar dig nämligen jorden runt, till ett världsomspännande nät av radiostationer. Det spelar nästan ingen roll var du befinner dig. Beroende på hur bra mottagningen är kan du lyssna på FM, DAB+ och nätradio. Eller strömma musik från mobilen med hjälp av Bluetooth-funktionen.
Den lilla Menuett-radion är nämligen utrustad med FM- och DAB-radio, Bluetooth och internetradio via wifi, så att du alltid hittar något du gillar. När du har gjort det kan du spara favoritkanalerna i de 30 minnespositionerna. Det går också att koppla in en ljudkälla med kabel, och så finns det ett hörlursuttag. Båda på baksidan.
Där sitter det även en USB-port för laddning av mobilen.
Radion går inte att köra på batteri, den måste ha ström från väggen. De enda batterierna som finns är de som ska in i fjärrkontrollen som ingår. Det syns kanske inte så tydligt på bilden, men radion kan även skötas med knapparna och rattarna på toppen. Den har förresten väckarklocka också, som du enkelt tystar genom att drämma till volymratten på toppen.
Det coolaste med Menuett är den åtta centimeter stora färgskärmen. Som inte bara visar källvalet utan även skivomslag och bilder. Den har också plats för information om programmet man lyssnar på, artister och mycket annat. Allt beroende på vad radiostationen sänder ut.
Den här radion är den minsta i en serie på tre. Det finns en större Menuett-modell med knapparna på fronten, och en ännu större bordsmodell med stereohögtalare. Samtliga har färgskärm, ett snyggt kabinett i träfärgad vinyl och en krämfärgad front.
Tyvärr är det inte mycket kräm i ljudet. Det faller igenom snabbt när man lyssnar på musik från lite olika ljudkällor. Jämfört med Jensen Buddy Lite och Pinell GO+ är ljudet en besvikelse. Det hjälper en smula att gå in i menyerna och ändra equaliser-inställningarna. Då kan man lyfta basen och diskanten lite, men det får aldrig ljudet att skina.
Basen blir bättre med equalisern, och det låter tydligare med mer diskant, men trummorna låter som om de är gjorda av papp. Nyhetsuppläsarens röst är ihålig och konstlad. Sångröster i kända låtar är färgade, och klickar du bort dig till en klassisk kanal så kan du räkna med stråkar som låter som om de spelas av en synt.
Det är inte så lätt att bli förtjust i Menuett-radion, även om den har mycket. Bara inte ljudkvalitet. Det är tråkigt med tanke på priset. Den ser bra ut, har praktiska funktioner, är enkel att sköta och är välutrustad, men vi rekommenderar hellre Buddy, Pinell eller den mycket bättre Solist-modellen från Radionette. Åtminstone för alla som är intresserade av bra ljud.

Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Kan det här vara nästa stora grej inom billjud?
Renaults ikoniska småbil blir elektrisk, men du får vänta tills du kan köpa den.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.