Jensen Fox 1000i

Välutrustad budgetradio

Lågt pris och många funktioner brukar innebära en del kompromisser. Här också.
Ljud & Bild tycker
Mycket radio för pengarna, med app-styning och fjärrkontroll.
Obalanserat, färgat och livlöst ljud.
Specifikationer

Jensen Fox 1000i
FM/DAB/internetradio
Strömming: Bluetooth
Anslutningar: RCA analog in/ut, hörlursuttag (stereo), USB-laddning
Övrigt: App-styrning, färgskärm, fjärrkontroll

forfatter

Det låga priset gör Jensens lilla bordsradio till ett lockande köp. För här får man mycket för pengarna: internetradio, streaming via Bluetooth och både FM- och DAB-radio. Med andra ord täcker man det mesta.
Med så många ljudkällor kan man få ändlösa timmar med underhållning. Är du sugen på countrymusik från en lokal radiostation i Texas så är det bara att välja internetradio. Eller vad sägs om mongolisk strupsång eller irländsk folkmusik? Jag är säker på att det också finns ute på nätet någonstans, och gör det det så spelar Jensen-radion det.
Vill du själv bestämma låtarna så kan du strömma musiken från mobilen. Bluetooth ger stora möjligheter.
Fox 1000i är relativt enkel att sköta, antingen med knapparna på framsidan och toppen eller med fjärrkontrollen som ingår. Även om just den har väl små knappar. Alternativet är att ladda ner AirMusic-appen (iOS och Android) som styr den lilla radion.

Livlöst ljud
Jensen har valt två fullregisterelement som sitter på framsidan – och drivs av 7 watts effekt vardera – för att ge ett fylligt stereoljud. Vad du lyssnar på syns på den fina färgskärmen (eller på mobilen) som även kan visa skivomslag och små videosnuttar när det finns sådana.
Du kan också koppla in ett par hörlurar på baksidan. Och ladda mobilen i USB-porten.
Radions storlek gör att den passar fint för köksbänken, sovrummet (med väckning) och på andra ställen än vardagsrummet. För även om ljudet är förhållandevis fylligt så är ljudkvaliteten inte mycket att hurra för. Det hjälper inte så värst mycket med andra EQ-inställningar heller, för ljudet är lite gällt, ganska förvrängt och väldigt färgat. Här är det inte många instrument som låter levande, till och med nyhetsuppläsare låter som om de är instängda i en trång reseradio.
Det är i och för sig inte så hemskt, med tanke på att priset är lågt och att man får mycket för pengarna. Men ljudkvaliteten håller inte måttet, inte ens för här prisklassen. Som en extraradio någonstans i huset eller sommarstugan är Fox 1000i ett bra köp. Räkna bara inte med särskilt bra ljud.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.