: Intono Travel Radio

Sagolik reseradio

Det verkar som om vi har fått en herre på radiotäppan.
Februari 2016Intono Travel Radio
Ljud & Bild tycker
Mycket bra ljud, största styrkan är öppenheten. Klockrent tal med nyheter och programledare, och precis tillräckligt med bas för att funka fint med musik.
Det finns alternativ som har mer bas.
Specifikationer
  • Bordsradio
  • Funktioner: FM, Bluetooth
  • Batteritid: 24 timmar
  • Vikt: 900 gram
Annons
Annons
forfatter

Lilla Intono Travel Radio påminner om rivalerna Pinell GO+ och Jensen Scandinavia Buddy, som hittills varit våra favoriter bland alla bärbara radioapparater. Intono Travel Radio är dyrare, inte riktigt lika piffig och kompakt som Pinell, men smäckrare än Jensen. I mina ögon är den mer användarvänlig, med rattar på framsidan och tydlig märkning. Intonos skärm och större typsnitt gör det enklare att se vilken låt och radiokanal som spelar.

Förutom vanlig FM har radion trådlös strömning från mobiltelefonen via Bluetooth. Funktionerna är alltså snarlika dem i Pinell GO+ och Jensen Buddy.

Hur är det då med batteritiden? Jo, upp till 24 timmar på en laddning. Samma som konkurrenterna.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

Ljudkvalitet

Över till ljudet. Intono skiljer sig från många andra radioapparater av den här typen genom att den har en mycket distinkt och tydlig diskant. Programledare och nyhetsuppläsare är klockrena, ingen mening med att vrida upp volymen för att höra vad som sägs. Rivalen Scandinavia Buddy skiner lite mer i övertonerna än Pinell, men inte lika mycket som Intono. Jensen har ett något kraftigare ljud, men när jag lyssnar på radio föredrar jag personligen Intonos distinkta röster. Utan att det låter påträngande på något sätt. Den tydliga diskanten avslöjar direkt radiostationer med dålig mottagning, men de flesta stationer tycker jag låter bättre med Intono.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

Slutsats

Oavsett om det är radio eller musik från mobilen via Bluetooth som avnjuts så sätter jag en slant på Intono före resten. Som reseradio låter den sagolikt! Allt låter klockrent tack vare öppna övertoner, och den har ungefär lika bra driv i basen som de bästa av de andra. Lite tunnare än exempelvis Pinell GO+ och Jensen Buddy, men ändå inte tunt och sprucket. Detta är en riktigt bra radio i förhållande till sin storlek, och inte minst pris. Intono Travel Radio kostar nämligen 900 kronor mindre än både Pinell GO+ och Jensen Buddy.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Ring Alarm Security Kit är ett utmärkt komplett larmsystem för hemmet, det är bara att lägga ett i kundvagnen.
Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.