Search
Generic filters

: Intono Travel Radio

Sagolik reseradio

Det verkar som om vi har fått en herre på radiotäppan.

Februari 2016Intono Travel Radio

Ljud & Bild tycker

Mycket bra ljud, största styrkan är öppenheten. Klockrent tal med nyheter och programledare, och precis tillräckligt med bas för att funka fint med musik.
Det finns alternativ som har mer bas.
 • Bordsradio
 • Funktioner: FM, Bluetooth
 • Batteritid: 24 timmar
 • Vikt: 900 gram
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1500 kr

Lilla Intono Travel Radio påminner om rivalerna Pinell GO+ och Jensen Scandinavia Buddy, som hittills varit våra favoriter bland alla bärbara radioapparater. Intono Travel Radio är dyrare, inte riktigt lika piffig och kompakt som Pinell, men smäckrare än Jensen. I mina ögon är den mer användarvänlig, med rattar på framsidan och tydlig märkning. Intonos skärm och större typsnitt gör det enklare att se vilken låt och radiokanal som spelar.

Förutom vanlig FM har radion trådlös strömning från mobiltelefonen via Bluetooth. Funktionerna är alltså snarlika dem i Pinell GO+ och Jensen Buddy.

Hur är det då med batteritiden? Jo, upp till 24 timmar på en laddning. Samma som konkurrenterna.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

Ljudkvalitet

Över till ljudet. Intono skiljer sig från många andra radioapparater av den här typen genom att den har en mycket distinkt och tydlig diskant. Programledare och nyhetsuppläsare är klockrena, ingen mening med att vrida upp volymen för att höra vad som sägs. Rivalen Scandinavia Buddy skiner lite mer i övertonerna än Pinell, men inte lika mycket som Intono. Jensen har ett något kraftigare ljud, men när jag lyssnar på radio föredrar jag personligen Intonos distinkta röster. Utan att det låter påträngande på något sätt. Den tydliga diskanten avslöjar direkt radiostationer med dålig mottagning, men de flesta stationer tycker jag låter bättre med Intono.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

Slutsats

Oavsett om det är radio eller musik från mobilen via Bluetooth som avnjuts så sätter jag en slant på Intono före resten. Som reseradio låter den sagolikt! Allt låter klockrent tack vare öppna övertoner, och den har ungefär lika bra driv i basen som de bästa av de andra. Lite tunnare än exempelvis Pinell GO+ och Jensen Buddy, men ändå inte tunt och sprucket. Detta är en riktigt bra radio i förhållande till sin storlek, och inte minst pris. Intono Travel Radio kostar nämligen 900 kronor mindre än både Pinell GO+ och Jensen Buddy.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Denon PMA-A110

  Riktpris: 37500 kr Jubileumsförstärkare med klassiska dygder

  Bowers & Wilkins 702 S2 Signature

  Riktpris: 54000 kr Raffinerad signaturversion

  Rega io

  Riktpris: 5500 kr Miniförstärkare med maxat ljud

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Riktpris: 65000 kr Analog förstärkare som kan digitala konster
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!