Ferrari by Logic3 R300

Ferrariljud med fartränder

Ferrari väcker rätt associationer och märkesnamnet tål att användas till annat än sportbilar. Hörlurar, till exempel.
Ljud & Bild tycker
Öppen ljudbild Fjärrkontroll och mick Bra brusreducering
Tunt ljud Spelar inte utan batterier
Specifikationer
  • Sluten hörlur
  • Aktiv brusreducering
  • 40-mm element
  • 32 ohm
  • 110 dB
forfatter

Med tämligen identisk design som Cavallino T350 borde Scuderia R300 låta ungefär likadant. Skulle man kunna tro. Men det gör de inte. Båda lurarna har 40-mm element, aktiv brusreducering och fungerar inte utan batterier. Ljudkaraktären är däremot inte likadan. Här finns det nämligen mer sprutt i dynamiken. Jag vet inte varför, men till och med Hélène Grimauds Beethoven-tolkningar låter öppnare och fräschare i R300.

Klangbalansen är förhållandevis tunn och hade tjänat på lite mer tyngd i basen. Ändå har ljudbilden bättre balans, det gäller särskilt mellanregistret som är öppnare och faktiskt mer väldefinierat. Förklara det den som kan. Diskanten är mer distinkt och röster är inte lika mörka i klangen som i T350.

Vilken lur man ska välja handlar i slutändan om vilken klangkaraktär – och design – man vill ha. Scuderia R300 tilltalar åtminstone mig, även om jag hade föredragit ljudet från R300 i T350:s inpackning. Och med lite mer fyllighet i basen. Hur som helst är detta faktiskt väldigt fina hörlurar i det här segmentet, för om ljudkvalitet är A och O väljer man alltid lurar UTAN aktiv brusreducering. Mitt råd är därför att lyssna på R300 innan du bestämmer dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.