Harman/Kardon Go + Play Wireless

Balanserade toner

Bluetooth-versionen av Harman/Kardons Go+Play är minimalistisk både vad gäller utseende och funktioner. Men den låter sagolikt.
Ljud & Bild tycker
Balanserat och taktfast ljud Fyllig bas Spelar högt
Få funktioner Inte bland de kraftigaste
Specifikationer
  • 3,5-mm Aux-ingång
  • Bluetooth
  • Laddar iPod/iPhone via USB
  • 8 D-batterier + 12 volt
  • Batteritid: ej angiven
forfatter

Om du inte är sugen på alla blinkande diskolampor som brukar finnas på en del traditionella bergsprängare, och inte behöver vare sig iPod-docka, gitarrkontakt eller CD-spelare, så kan Go+Play Wireless vara mitt i prick.

Anläggningen är elegant böjd och formad som en halvcirkel, där handtaget är en integrerad del.

Funktionerna är enkla och bra: trådlös överföring via bluetooth eller inkoppling av vilken musikspelare som helst via minijack-kabel.

Om du vill köra H/K-anläggningen på batteri får du ladda den med åtta D-batterier.

Ljudet
Go+Play Wireless parar sig enkelt med mobiltelefonen via bluetooth. Lika enkelt är att koppla in den med minijack-kabel.

Ljudet är bäst med kabel. Harman/Kardon-anläggningen levererar en taktfast och fyllig bas. Ljudbilden är stor och frodig, utan att låta framfusig eller hård. Sångröster framträder tydligt och även om mellanregistret aldrig sticker ut så finns det absolut på plats. Särskilt kvinnoröster skiner fint, och detsamma gör mansröster.

Mellanregistret är dock en smula tunt längre ner, så att kraftiga mansröster inte riktigt får den fyllighet de förtjänar. Men annars finns inget negativt att säga. Det finns gott om övertoner som får fram luften i ljudbilden.

Detta är testets mest kompletta anläggning, som dessutom är enklast att hänga på cykelstyret när man ska ta sig någonstans. Det innebär att Go+Play Wireless inte är kraftigast i detta sällskap, även om den inte alls ligger långt efter. Harman/Kardon bevarar dynamiken och kontrollen överraskande bra ända tills det säger stopp.

Bluetooth låter plattare och mer livlöst än med kabel, särskilt i mellanregistret, men i parken väljer jag bluetooth före kabel när som helst.

Detta är en anläggning vi helt klart rekommenderar för utomhusbruk i sommar!

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Också i detta test:

Soundcast OutCast

Perfekt för festen

OutCast är en cylindrisk anläggning som sätter kraft och ljudkvalitet i högsätet. Och har kompromisslös trådlös överföring från iPod.

Extremt potent Bra upplösning Häftig bas Förlustfri trådlös överföring
Trådlös överföring drar ström Inte så bärbar Högt pris

Sharp Boombox GX-M10

Ett disko under armen

Med blinkande lampor och grällt utseende är det svårt att inte lägga märke till Sharp GX-M10. Tyvärr är ljudet inte lika anmärkningsvärt.

Spelar högt Kan kopplas till gitarr och mikrofon
Hård klang

JVC Boomblaster RV-NB90E

Originalet alltjämt bäst

Den ursprungliga JVC Boomblaster är fortfarande något av det tyngsta man kan ha utomhus. Den både ser ut och låter som en bazooka!

Kraftfull Häftig bas Bluetooth
Saknar lite upplösning Somliga tycker kanske att basen är för extrem (mesar!)

TDK Wireless Boombox ET-A73

Bärbar retro

Den här lägger man märke till tack vare det härliga retro-utseendet.

Balanserad ljudbild Rytmisk bas Tufft retro-utseende
Aningen framfusigt övre mellanregister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.