TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Audio Pro Addon T10

Vacker att se på – trevlig att lyssna på

Trådlösa högtalare är högsta mode, men få av dem låter lika bra som den här.

Ljud & Bild tycker
+Kraftfullt ljud Stilren design Finns i olika färger
-Inte AirPlay Inga tonkontroller
Specifikationer
  • Bluetooth-högtalare
  • USB-laddning
  • 2 linjeingångar
  • Fjärrkontroll
  • Pris: 3 000 kr
Riktpris: 3000

De kan en del om högtalare hos Audio Pro. De har kammat hem otaliga höga betyg för sina välljudande och billiga högtalare. Mycket för pengarna, ingen tvekan om saken, men på senare tid har konkurrensen hårdnat och man måste leta efter nya marknader. Till exempel trådlösa högtalare. Många spår att det kommer bli nästa stora grej på hifi-marknaden, och det finns gott om högtalarmärken som insett det. Men alla lyckas inte. Åtminstone inte lika bra som Audio Pro.

Addon T10 är en 32 cm bred och kompakt högtalare. Och bara det. Ingen radio, ingen CD-spelare, ingen docka. Bara trådlöst. Via bluetooth, så att man kan strömma musiken från alla enheter, oavsett vilken smartmobil, surfplatta eller laptop man har.

Högtalaren finns i svart och i en tuff orange mattlack med skinnöverdragna handtag, vilket måhända är lite för mycket för en så välgjort diskret design. Utförandet är felfritt, med två analoga ljudingångar på baksidan, en subbasutgång och en USB-laddningskontakt. Fjärrkontrollen i solid aluminium styr volym, ingång, dämpning av ljudet och av/på. Någon form av tonkontroller finns inte och högtalaren har inte AirPlay heller. Bara bluetooth 4.0 med aptX-kodning, som ger högsta möjliga ljudkvalitet via bluetooth.

Två diskanter flankerar en 13-cm mellanregisterbas i ett basreflexkabinett. Som är vinklat bakåt för att ljudet ska spridas bättre, som det heter så fint.

Så fort man parat ihop högtalaren med mobilen är det bara att spänna fast säkerhetsbältena. För Addon T10 kan spela högt, och gör det med en självsäkerhet som får andra trådlösa högtalare att framstå som uttorkade blomlådor.

Basen är mäktig och potent och även om man kör volymen i botten håller den digitala förstärkaren (2×20 plus 1×40 watt) koll på basen. T10 låter aldrig hårt eller skärande. Men jösses så högt den spelar. Med Nick Caves ”Stagger Lee” på full sprutt hamrades den mörka musiken fast i väggarna. Trots tyngden var ljudbilden klar som dagen och det var inga problem alls att hänga med i texten.

Finkänsligare musik från Mendelssohn och pianokonserter av Beethoven fungerade över all förväntan. Just där hade jag kunnat tänka mig en tonkontroll för att justera klangbalansen lite grand, men bara lite. Audio Pro-högtalaren spelade nämligen fenomenalt bra med allt möjligt och är tveklöst ett billigt och ytterst bra alternativ till Genevas högtalare.

Addon T10 ger väldigt mycket kvalitetsljud för pengarna. Och är kanske den bästa av alla mellanstora trådlösa högtalare vi har testat. En version med batteridrift skulle kunna vara den ultimata bärbara högtalaren, och för alla som hellre vill ha AirPlay finns det en version som heter Allroom Air som fixar den saken. Fast den finns inte i orange…

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.