Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips Fidelio AW2000

Billig och kul

Först trodde vi inte att Philips nätverksförstärkare hörde hemma i det här testet. Tänk så fel vi hade.

Publicerad 2013-04-20 - 05:00
Philips Fidelio AW2000
Geir Gråbein Nordby

Fidelio W2000 är en förstärkare i miniformat. Den väger knappt någonting, bara 1,3 kilo. Den är dessutom avgjort billigast och kostar bara 3 500 kronor. Det får oss att undra om den egentligen hör hemma i det här sällskapet.

Men den har fler funktioner än de övriga, eftersom den förutom optisk och koaxial digitalingång (upplösningen specificeras inte) också har nätverksanslutning. Med hjälp av den kan du koppla in nätverket, trådlöst eller med kabel, och sedan strömma musik direkt från en dator. Internetradio finns också på plats och hela rasket går att styra med mobil-appen AirStudio. Den är en praktisk app som styr allting, det enda vi saknar är en bättre översikt över musikbiblioteket när man ska strömma låtar. Har du en Mac kan den därför med fördel kopplas till den optiska digitalingången och så styr du musiken därifrån i stället.

W2000 är en klass D-förstärkare som specificeras till 2 x 80 watt. Effekten är antagligen inte mätt på samma sätt som de övriga, strömförbrukningen från elnätet anges nämligen till sammanlagt 50 watt.

Ljudet
Efter att ha lyssnat på den här förstärkaren blev det uppenbart att den förtjänade att vara med i testet. Den har nämligen en förvånansvärt välbalanserad klang. Ingenting sticker ut negativt och det finns till och med en basåtergivning att tala om.

Man får visserligen inte spela för högt, men W2000 hänger med imponerande länge i svängarna. Sångröster och instrument framträder tydligt tack vare ett överraskande öppet mellanregister.

Pressar man Philips-förstärkaren för hårt så plattas dynamiken ut och baskontrollen mildras. Den har inte heller samma upplösning som övriga testdeltagare. Klangbalansen är fin. Och ingenting sticker ut negativt, även om musikens nyanser är en smula grova. Det låter lite enkelt. Men sammantaget fungerar W2000 fint och kan tryggt rekommenderas till en mindre anläggning med ett par småhögtalare för den som vill ha en välljudande och söt liten stereo.

Ljud & Bild tycker

Fin klangbalans Välfokuserat mellanregister Streaming Plastig Ont om kraft Aningen onyanserad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen