Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips DS9830

Läcker ljudkreation

Philips högtalare har diskanten på skaft och är ett stiligt alternativ till traditionella minianläggningar. Men smakar det så kostar det …

Publicerad 2014-11-05 - 05:00
Philips DS9830
Audun Hage

Philips-anläggningen skiljer sig markant från de övriga testdeltagarna. Det enda man får är två högtalare, all elektronik sitter inbyggd i den ena av dem. Inte heller funktionaliteten är lika bra som i de andra anläggningarna, fast inte långtifrån. Även om Philips DS9830 saknar inbyggd radio eller CD-spelare så kan den hämta all musik genom att kopplas till ett nätverk eller en iPhone.

Ljudkvalitet
Vi var nyfikna på hur de här futuristiska högtalarna skulle klara sig mot konkurrenterna. Förutsättningarna är bra eftersom elektroniken är specialanpassad efter högtalarna. Å andra sidan har vi blandade erfarenheter av aktiva högtalare där ljudet överförs från den ena till den andra med högtalarkabel. Men i det här fallet behövde vi inte oroa oss: Philips-högtalarna har ett strålande stereoperspektiv och en spänstig ljudkaraktär med fyllig bas och en spröd diskant. Mark Knopflers djupa röst ruvar fint i högtalarna samtidigt som vi hör de små detaljerna i ljudbilden. Basen är djup och taktfast.

När det låter så här bra blir vi lockade att vrida upp volymen ännu mer, men då visar Philips-anläggningen att den inte har obegränsat med kraft. På högre volym tappar basen lite kontroll och ljudet låter oroligt. Philips DS9830 är i likhet med flera av konkurrenterna anpassad för att ge ett fylligt ljud på låga ljudnivåer. Vi hade kunnat tänka oss fler EQ-inställningar för att fintrimma ljudet på högre volym, men så som det är nu får vi nöja oss med att använda iPhonens egna ljudinställningar.

Andra funktioner
De två Philips-högtalarna är främst avsedda för att vara en trådlös anläggning med strömning som viktigaste musikkälla. Detta är en AirPlay-baserad anläggning som kan användas tillsammans med Apple iOS och iTunes, men den stöder även Spotify Connect. Det betyder att både Apple- och Android-användare kan sköta musiken direkt från mobilen (så länge de har ett Spotify-konto). Philips-anläggningen är mycket enkel att börja använda och kopplas till nätverket genom att kopiera mobilens nätverksinställningar.

Ljud & Bild tycker

Philips DS9830 är inte bara kul att titta på, de är fängslande att lyssna på. Högtalarna levererar ett fylligt och varmt ljud med massor av bas, tydliga röster och en öppen, precis ljudbild. AirPlay och Spotify Connect ger tillgång till en värld av musik på ett smidigt sätt. Priset är högt och ljudet har sina begränsningar. Det kan lätt låta lite hårt och stressat om man blir frestad att spela för högt. Utan inbyggd radio eller CD-spelare krävs det att man har en mobil eller dator som ljudkälla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen