Sony BDV-IT1000 och Pioneer LX01BD

Designade HD-upplevelser

HD-upplevelser från en anläggning som utstrålar skönhet! Här kommer Pioneer och Sony med vart sitt designsystem för morgondagens film- och musikupplevelser.

Den som tänker köpa en hemmabioanläggning i dag gör klokt i att välja någon som antingen har inbyggd Blu-ray-spelare eller som är kompatibel med en sådan. Från och med nu är det nämligen HD-formaten som gäller. Tack vare märkbart bättre ljud och mycket bättre bild är filmupplevelserna nästan hypnotiserande. Musik har också en större potential med HD, men det förutsätter att anläggningen är förmögen att utnyttja den extra dynamiken.

Här testar vi två läckra designanläggningar där budgeten har satsats på att göra högtalarna så små och elektroniken så läcker som möjligt – och sedan på att göra det bästa av ljudet. Den uppenbara fördelen är att anläggningarna är riktigt läckra att titta på, och de tar inte mycket plats i vardagsrummet. Många som egentligen inte vill ha en hemmabio i vardagsrummet eftersom de tycker att det ser vulgärt ut, tycker nog att en designanläggning är mitt i prick. Nackdelen är att en sådan kostar mer än vad den ger i form av ren ljudkvalitet. Snygg design är nämligen inte gratis! Därför har vi letat i prisklassen mellan    20 000 och 30 000 kronor, där det i skrivande stund bara finns två anläggningar som har inbyggd Blu-ray-spelare.

Minimalistiska Sony BDV-IT1000 kostar 20 000 kronor och kan skryta med trådlösa bakhögtalare. Pioneers bidrag heter LX01BD och kostar 28 000 kronor. Hos Pioneer sitter centerkanalen inbyggd i de två fronthögtalarna, så det behövs bara fyra högtalare och en subbas.

Produkter i testet

Sony BDV-IT1000

Trådsmala högtalare

Mycket läckrare än så här blir det inte. Trådsmala högtalare av aluminium och en läcker Blu-ray-receiver är tillsammans en försvinnande liten anläggning som låter större än den ser ut.

Luftiga övertoner. Bra bild. Automatisk inställning. Trådlösa bakhögtalare
Dynamiken. Subbasen. Fjärrkontrollen.

Pioneer LX01BD

Smakfull designbio

Pioneer ställer upp med en läcker, pianolackad anläggning som stillar den inredningsintresserades hunger. Och tack vare bitvis lysande bild- och ljudkvalitet är konkurrenterna få.

Varmt och fylligt ljud. Gnistrande bildkvalitet. Imponerande dynamik. Automatisk installation.
Aningen försiktigt övertonregister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: