Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer VSX-1123

Rent ljud

Pioneers receiver har precis som sin storebror ett klart och distinkt ljud, men lägre upplösning och en del brus i signalbehandlingen.

Publicerad 2013-10-30 - 05:00
Pioneer VSX-1123
Geir Gråbein Nordby

Nätverk via kabel betyder streaming, internetradio och fjärrstyrning från smartmobil och surfplatta. Inbyggt AirPlay gör det enkelt att strömma musik från iPhone, iPad och iPod touch, eller från en PC eller Mac med iTunes.

Det ingår en CD med programmet AVNavigator som gör det otroligt enkelt att ställa in VSX-1123. Du följer bara programmet steg för steg och klickar på vad du gjort, så ställs receivern in automatiskt.

Automatisk kalibrering av högtalarna inkluderar korrektion av fas och stående vågor. Det är en process som tar ett litet tag och kräver en smula tålamod, så ta en kopp kaffe under tiden.

Ljudkvalitet
Precis som storebror SC-2023 målar VSX-1123 upp en stor ljudbild med fin sammanhållning. Klar och distinkt dialog har blivit ett kännetecken för Pioneer och den här receivern är inget undantag. Men VSX-1123 är inte lika upplöst som vi hade hoppats. Ljudbilden är en aning steril och övertonregistret är lite grovt. I dialogen kan sibilanter bli övertydliga, med vassa s- och sch-ljud.

Det hörs lite oväsen från signalbehandlingen och susar lätt i högtalarna när man vrider upp volymen. Det är variabelt och inte konstant, vilket tyder på att det kommer från den digitala domänen och inte den analoga. Susandet hörs bara när det inte kommer höga ljud från signalkällan, men är fullt märkbart när man tittar på film.

Det är bara naturligt att en receiver i den här prisklassen inte har lika mycket kraft som dyrare modeller, så det kommer inte som någon överraskning att VSX-1123 tappar orken före sin storebror. Ändå spelar den högt nog för de flesta hemmabiografer. Men se till att skaffa draghjälp av en subbas i basregistret.

Även när man spelar musik utnyttjas den rena och öppna röståtergivningen, och en flygel återges med bra snärt. Även här kan det bli lite tunt, med övertydlig diskant. I stereo rekommenderar vi ett par golvhögtalare, så att man kan spela i Pure Direct-läge utan att tappa bas. Då slipper man onödig processning, med bättre ljud som resultat.

Ljud & Bild tycker

Distinkt ljud AirPlay Användarvänlig Låter lite sterilt Ingen skivspelaringång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen