BLACK WEEK ERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% BARA DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

: Pioneer VSX-S510

En liten överraskning

En av marknadens minska receivrar har strålande funktionalitet och ett förvånansvärt rent och klart ljud.

Ljud & Bild tycker

Pioneer-receivern är ultrakompakt och får plats i alla TV-möbler. Ljudet är rent och funktionsnivån absolut godkänd. Och bäst av allt är priset!
Ska du spela högre ljudnivåer ”än normalt” så rekommenderar vi något annat.
 • 6 x 65 watt (8 ohm, 1 kanal)
 • HDMI: 5 in (MHL i front), 1 ut
 • 3D- och 4K-genomströmning (HDMI 1.4)
 • HD-ljud
 • MCACC-högtalarkalibrering
 • Nätverk: Ethernet
 • AirPlay och Spotify Connect
 • DLNA och internetradio
 • Fjärrkontroll-app för iOS, Android och Windows Phone
 • Visa mer
  Visa mindre

  Riktpris: 3500 kr

  Receivern från Pioneer är liten och piffig och ser extra läcker ut i vitt. Den väger inte mycket och stegrar faktiskt en smula när vi kopplar in våra tunga Monster-kablar på baksidan. Sådant kan göra vem som helst lite skeptisk till vad den har att erbjuda när det gäller ljudkvalitet, men sådana fördomar har hamnat på skam förut, så vi ska ha ett öppet sinne.

  När det gäller funktioner är det inte mycket som saknas. Här finns både AirPlay och Spotify Connect, vilket gör trådlös strömning från mobilen till en barnlek. Högupplösta musikfiler kan spelas från PC:n via nätverket.

  4K Ultra HD-upplöst video stöds, men HDMI 1.4 klarar bara maximalt 30 bildrutor i sekunden och inte det extra färgdjup man får med HDMI 2.0.

  I hemmabion
  Automatisk högtalarkalibrering justerar varje högtalares avstånd, ljudnivå och delningsfrekvens. Det går fort och fungerar utmärkt. Skärmmenyn är tråkig, vit text mot svart bakgrund, men ger däremot en fin översikt.

  Till en början gjorde vikten på bara 4 kilo att vi var skeptiska till om Pioneer-receivern kunde ge särskilt mycket ljud ifrån sig. Så lättnaden var stor när vi upptäckte att den absolut kunde det!

  Musik i stereo låter överraskande fint, och det går inte att klaga på ljudnivån. Bortsett från lite brist på kontroll i basregistret när fullregisterhögtalare ska drivas är ljudbilden öppen och imponerande ren. Sångröster framträder klara i musiken. Vi saknar ett lite mjukare och mer finmaskigt övertonregister i diskanten, men sammantaget låter det förvånansvärt välbalanserat och fint för att vara en receiver för de här pengarna.

  Både film och musik låt bra. Den extra dimensionen som surroundljud skapar gör att man glömmer att inte alla mikrodetaljer kommer fram. Så länge det inte låter hårt och vasst, vilket det inte gör här. Bara neutralt.

  Film i surround, som har större dynamikomfång, går visserligen inte att återge på full biografvolym. Vräker man på för mycket så får man räkna med förvrängning. Men till vardags är det mer än högt nog för de allra flesta.

  Slutsats
  Om du letar efter en hemmabioreceiver som försvinner in i TV-hyllan, som är enkel att använda och som målar upp en öppen och klar ljudbild – och som dessutom är billigare än det mesta annat på marknaden – så hamnar du inte fel med Pioneer VSX-S510. Vill du ha en större ljudbild på dånande ljudnivåer så får du ta steget upp till både dyrare och större saker, men för pengarna är detta helt enkelt ett kanonköp.

  Pioneer_VSX-S510_svart

  Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
  för att läsa vidare.

  Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

  Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
  Kommentera

  Lämna ett svar

   Också i detta test:
   Yamaha RX-S600D - Kraftigare än man tror
   Vill du ha maximalt ljud från en minimal receiver så ska du välja Yamaha.
   Marantz NR1605 - Platt men fullvuxen
   Marantz har marknadens välutrustade smala receiver. Och när den dessutom låter så här bra är det ingen tvekan om vilken vi hade valt.

   Läs också

   Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
   Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
   Just lagt vantarna på en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Då kanske du vill skaffa en bättre skärm också. Vi har testat de bästa TV-apparaterna för gaming!
   Det finns många andra bra högtalare, men ingen som den här.
   Integrerade Linn Majik DSM låter som en dröm tack vare rumskorrektion och har allt man behöver inbyggt.
   iPhone 12 Pro Max sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi någonsin har skådat.
   Kompakta JBL L82 Classic ger så mycket kul för pengarna att vi utropar dem till bäst i klassen.
   Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

   Aktuella erbjudanden

   Annons

   Samsung HW-Q66T

   Riktpris: 6000 kr Det mest välbalanserade ljudet

   TCL Ray-Danz TS9030

   Riktpris: 4500 kr Spännande koncept

   Denon AVC-X6700H

   Riktpris: 27000 kr Du vill aldrig tillbaka

   Epson EH-TW9400

   Riktpris: 32000 kr Den förnuftigaste highend-projektorn
   Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.