Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Nikon J1

Junior-1

Nikon J1 är en enklare och billigare version av V1, men bildkvaliteten är lika fin.

Publicerad 2012-01-18 - 05:08
Nikon J1
Lasse Svendsen

J1 är väldigt lik den mer påkostade V1. Man blir av med den elektroniska sökaren men får däremot inbyggd blixt. Skärmen på baksidan har halverad upplösning och kameran är lite mindre, lättare och billigare. Med tanke på att J1 har samma bildsensor och optik och snudd på identiska egenskaper kan den verka som ett bättre köp. Åtminstone för dem som ska köpa sin första systemkamera. Inlärningskurvan är inte så brant med J1. Men den är lika snabb som V1, har samma bildkvalitet och finns dessutom i flera olika färger.

J1 saknar blixtsko, men det betyder nog inte så mycket för målgruppen. Den har inte heller V1:s mekaniska slutare som gör det möjligt att ta blixtbilder med kortare slutartider. Men resten är likadant som i V1. Inklusive den aningen bristfälliga ergonomin. Det är inte så lätt att få ett bekvämt grepp om kameran, och J1 är dessutom glatt så då hjälper det inte att den är grymt stilig att titta på.

J1 kan också ta bildserier med 10 bilder i sekunden och fokusera mellan varje bild, och den har samma 1/16000 sekund som kortaste slutartid. Och samma bildkvalitet. Rent kvalitetsmässigt är alltså J1 en kopia av V1.

Bildkvaliteten är precis likadan i båda Nikons 1-kameror, se beskrivning av J1.

Ljud & Bild tycker

Hög bildkvalitet. Blixtsnabb bildhastighet. Lättanvänd. Inbyggd blixt. Bra pris. Trög AF i video. Måttlig upplösning. Tendens till överexponering. Saknar blixtsko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen