Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Fujifilm XA-2

Prisvärd inträdesbiljett

För nybörjaren är kameran från Fujifilm ett bra val, så länge man känner till dess begränsningar.

Publicerad 2015-07-06 - 05:00
Fujifilm XA-2
Lasse Svendsen

Om man vill ha det enkelt och inte vill lägga mycket pengar så kan Fujifilm XA-2 vara ett bra val. Kameran utger sig inte för att vara något annat än en användarvänlig nybörjarkamera, med stora rattar och vridbar selfie-skärm. Den är inte snabbast i klassen, bildhastigheten är 5,6 bilder/s.

Den har ingen pekskärm heller och kan inte ha sökare, men är däremot billigast i testet. Det märks på all plast i kamerahuset, och på det hala greppet som är för litet för att man ska kunna få ett bra tag om det. Fuji-kameran har en konventionell 16 Mp-sensor och filmar HD-video i 1080-upplösning.

 

Bildkvalitet

Även om bildhastigheten är högst duglig så hänger inte alltid autofokusen med. Detta är med andra ord inte kameran för actionfotografering. Men till allt annat är den faktiskt förträfflig. Bildkvaliteten utmärker sig med hög kontrast, ytterst tilltalande färger och beskedligt med brus. Åtminstone upp till ISO 3200, över det är kornbruset väldigt synligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kameran levereras med testets största och klumpigaste zoomobjektiv, men det är skarpt på alla brännvidder och relativt korrekt. Även på vidvinkel. Det underlättar definitivt för bildkvaliteten.

 

Passar bäst till

Tack vare testets minsta prislapp är Fujifilm XA-2 ett lockande alternativ för fotografer som vill ta bättre bilder. Det går nämligen inte att klaga på bildkvaliteten. Kameran är inte snabbast i klassen och saknar pekskärm och sökare, men den är enkel att komma igång med och ett bra val för dem som trivs bäst med enkel skötsel men ändå förväntar sig hög bildkvalitet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljud & Bild tycker

Billig och bra kamera som har mycket hög bildkvalitet och är enkel att använda. Skarpt zoomobjektiv. Trög autofokus, ingen pekskärm eller sökare och gott om plast. Litet och glatt handgrepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen