Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Nikon Coolpix A

Knivskarp vidvinkel

Nikons bästa krossar mobilerna på ren bildkvalitet.

Publicerad 2015-04-16 - 05:00
Nikon Coolpix A
Lasse Svendsen

Nikon-kameran är två år gammal men fortfarande en av de skarpaste kompaktkamerorna på hela marknaden. Den har sjunkit i pris från 10 000 till bara hälften, och det gör den till ett jättefynd. Enda nackdelen med att köpa en två år gammal kamera är att den inte tillhör de allra snabbaste, plus att vi tycker att 1/2000 sekund är lite snålt som kortaste slutartid på en kamera som har så ljusstark vidvinkeloptik.

28 mm/f2,8 är en väldigt användbar brännvidd och matchar de flesta mobiler – och Lumix CM1. Men Coolpix A har en mycket större bildsensor än någon mobil. Med APS-C-formatet fångar de 16 megapixlarna upp mycket mer ljus än någon kameramobil.

Det märks även på bildkvaliteten, som befinner sig i en helt annan klass än mobiltelefoner. Inklusive Lumix CM1. Med Nikon-kameran får du knivskarpa bilder med lite förvrängning och brus, och extremt bra detaljskärpa.

Coolpix A är en spegelreflexkamera i fickformat och för de här pengarna är den ett givet val om man är på jakt efter en kompaktkamera som ska ersätta mobilkameran.

Läs vårt test av Nikon Coolpix A här.

Ljud & Bild tycker

En av marknadens bästa kompakter gör ingen besviken med sin enastående bildkvalitet för pengarna. Inte så våldsamt snabb, varken att använda eller att ta bildserier. Och ingen zoom alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen