Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Fyra kompaktkameror

Fina fotografier i fickan

Vi har testat många kompaktkameror på sistone och hittat modeller som har imponerat stort. Vi letar dock oförtröttligt vidare och här är fyra nya modeller som alla gör sitt bästa för att vinna vår gunst – och en plats i jeansfickan.
Ljud & Bild tycker
Roliga scenprogram. Inställningar för de som vill.
Rörig och opedagogisk. Lite tråkiga bilder.
Specifikationer

Upplösning: 12,1 Mp
Zoom: 4x optisk
Optik: 18-112 mm, F2,6-5,8
Skärm: 3 tum, 230 000 bildpunkter
Vikt (utan batteri): 131 gram

Vilken digitalkamera ska jag köpa?” är ingen ovanlig fråga när vi teknikjournalister berättar vad vi jobbar med. Fotointresset är idag enormt spritt och kameror slinker med på fester, på resor och ute i vardagen som aldrig förr. Visst tyder vissa tecken på att mobiltelefonkamerorna snart kommer att duga rätt bra till festfotande men kompaktkameran lever i högsta grad och det lär inte ändras än på ett tag.

Urvalet
I det här numret testar vi fyra nya kameror som huvudsakligen är riktade till dem som vill ha något enklare att hantera men gärna betalar en tusenlapp eller två mer än den slant som räcker för de riktiga budgetköpen. Vi pratar kameror med drygt 5x optisk zoom och tillräckligt bra automatik för att nykläckta fotografer ska kunna koncentrera sig på vad de fotar och inte hur.

Det här är bland de bättre kamerorna respektive tillverkare erbjuder i form av väldesignade kameror och vi förväntar oss en bildkvalitet som är två snäpp bättre än det man får ut ifrån de billigare köpen.

Att några stora tillverkare saknas beror helt enkelt på att vi redan har hunnit med att testa de motsvarande modellerna från dem så för ett större urval läs gärna våra tidigare tester på vår hemsida. Oavsett om kameran man letar efter ska vara en andrakamera för de tillfällen då man inte orkar släpa på systemkameran eller om det ska vara ens huvudsakliga fotoredskap så ska vi nog kunna leda er rätt. Fler tester på www.bildochljud.se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Produkter i testet

Casio Exilim EX-Z400

Fullsmockad med funktioner

Med en ny snabb bildbehandlingsprocessor ger EX-Z400 oss massor med roliga, om än något svåranvända, verktyg. Allt helt i tillverkarens anda.

Roliga scenprogram. Inställningar för de som vill.
Rörig och opedagogisk. Lite tråkiga bilder.

Olympus mju 7000

Ingen uppenbarelse

Mju 7000 duger fint men får oss inte att tappa hakan. Den är inte ett dåligt köp för nybörjaren som vill ha stöd av kameran – men vi har bättre rekommendationer.

Bra idé för menyerna. Knappar man ser i mörkret.
Halvdan vitbalans. Lite väl mjuka bilder.

Nikon Coolpix S630

Lättanvänd kvalitet

Nikon levererar oftast verklighetstrogna bilder och neutrala färger med sina proffsmodeller. Med S630 visar man att man hanterar även kameror för nybörjare.

Bra bildkvalitet! Lättanvänd.
Avsaknad av vidvinkel. Dålig skärm.

Sony Cybershot DSC-T500

Imponerande avskalat

Sony har hållit utsidan så ren som det bara går men vi måste tyvärr meddela att insidan är något rörigare.

Häftig form. Relativt pålitlig.
Pekskärmen förbättrar inte upplevelsen. Optiska störningar.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.