Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Nikon Coolpix AW130

Kompetent dykarkamera

Nikon-kameran är perfekt för hobbydykare med stora krav på bildkvalitet.

Publicerad 2015-06-21 - 05:00
Nikon Coolpix AW130
Lasse Svendsen

Nikon-kameran är fullproppad av funktioner och saknar egentligen bara manuell exponeringskontroll och råfilsformat för att vara helt komplett. Men den är den enda som kan dyka ner till 30 meters djup utan undervattenshus. Det gör den perfekt för dykintresserade.

AW130 har också en omfattande GPS-funktion med kompass, karta på skärmen, höjd- och djupmätare samt 5x zoom från 24 till 120 mm. Rask är den också: blixtsnabb autofokus och bildserier med 7 bilder per sekund.

 

Bildkvalitet

Kameran levererar övertygande bildkvalitet, med lite brus, även under dåliga ljusförhållanden. Där andra testdeltagare tar grumliga bilder redan vid ISO 800 går det utmärkt att använda AW130 ända upp till ISO 1600 i dåligt ljus. Det gör att den passar bättre inomhus – men också under vatten, där ljusförhållandena blir sämre ju djupare man kommer.

Bilderna är mycket skarpa, även ut mot kanterna, och de tål gott att förstoras. Och när färgåtergivningen dessutom är genomgående bra så finns det inte mycket dåligt att säga om bildkvaliteten i Nikon-kameran.

 

Passar bäst för

AW130-modellen har fått ett litet handgrepp på framsidan som ger ett bättre grepp. Och en knackfunktion! Tryck in en knapp på sidan för att ändra inställningar, och skaka sedan lätt på kameran från sidan för att bläddra genom och göra inställningar. Det innebär att Nikon-kameran passar fint under vatten och när man har på sig handskar eller vantar. Coolpix AW130 passar bäst för aktiva dykare, men även för skidåkning och andra aktiviteter både ovanför och under vattenytan.

Ljud & Bild tycker

Mycket hög bildkvalitet, ljusstark skärm och bra batteritid samt många praktiska funktioner. Ingen manuell kontroll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen