TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Pioneer BDP-440

Budgetalternativet

För dig som ändå har en ny och bra hemmabioförstärkare är Pioneer BDP-440 ett bra alternativ.

Ljud & Bild tycker
+Bra bild och ljud. Snabb start. Väldigt snabb läsning.
-Bara 1 HDMI.
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 2 HDMI-utgångar (1.4)
  • DLNA
  • XLR-utgångar
  • 7.1-utgång
Riktpris: 2800

Pioneers toppmodell BDP-LX55 hann tyvärr inte fram i tid till detta test, så vi tog med mellanklasspelaren BDP-440 för att se vad Pioneer har att erbjuda.

Det märks direkt på vikten att detta är en billigare spelare än de övriga, men utförandet är fint, med en mjuk och fint utformad front som matchar Pioneers nya hemmabioreceivrar.

Anslutningar
Denna förhållandevis enkla modell kan bara skryta med en enda HDMI-utgång, och den saknar även analoga multikanalsutgångar. Internet måste kopplas in med kabel, och då kan Pioneer-spelaren streama både musik och video från datorn. Som en bonus finns YouTube Lean Back, som är en särskild YouTube-variant som är enklare att söka i med fjärrkontrollen. Vi blev överraskade över bildkvaliteten, som fungerar bra även på en 55-tums plasmaskärm. Dessutom är det ju mer schwung i ljudet från filmsnuttarna när det kommer från hemmabion.

Användning
Pioneers fjärrkontroll är en lättviktare utan belysning bakom knapparna, men den har åtminstone många snabbknappar. Dessvärre låter inte BDP-440 dig gå in i menyerna samtidigt som filmen körs. Spelaren är också bland snabbaste, den både öppnar luckan och laddar filmen riktigt snabbt. Kom bara ihåg att ställa in ”quick-start”-funktionen i menysystemet (drar mer ström).

Bildkvalitet
BDP-440 har en bildkvalitet som nästan tangerar förra årets referens, Philips BDP9600, men den är inte riktigt i samma klass som Denon, Cambridge och Oppo. Skillnaderna är små, men Pioneer har tendenser till lite mer orenheter och har inte riktigt samma skärpa i rörelser.

Ljudkvalitet
Pioneer-spelaren har ingen särskilt påkostad analogdel, vill man ha det får man gå upp till toppmodellen LX55. BDP-440 har däremot en finess som är extra intressant för dem som har en Pioneer-hemmabioreceiver. Den så kallade PQLS-funktionen (Pioneer Quartz Lock System) synkroniserar överföringen från spelaren till receivern via HDMI och reducerar digitalstörningar (jitter). Detta gav faktiskt en hörbar förbättring när vi testade med att koppla BDP-440 till Pioners nya SC-LX85 (test på gång!).

Slutsats
BDP-440 är uppenbarligen en enklare utrustad modell än de övriga i testet, men i förhållande till sin prislapp klarar den sig väldigt bra. Om du till exempel har eller tänker köpa en ny receiver (gärna en från Pioneer som kan utnyttja PQLS-funktionen) är detta ett prisvärt alternativ till High End-modellerna.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Också i detta test:

Oppo BDP-95

Den nya referensen!

Oppo har skaffat ett rykte om sig att leverera High End-prestanda utan High End-priser.

Superb bild och ljud. Snabb läsning.
Ingenting!

Philips BDP9600

Gammal referens

Toppmodellen från Philips är äldst i detta test. BDP9600 är så bra att Philips lät den stanna ett år till.

Mycket hög bildkvalitet. Snabb läsning.
Lite krångligt menysystem och fjärrkontroll.

Cambridge Audio Azur 751BD

Tusenkonstnären

Cambridge dyker upp från ingenstans med en Blu-ray-spelare som kan vara med och leka med de bästa!

Oerhört hög bildkvalitet. Bra inställningar. Mycket snabb.
Billig fjärrkontroll.

DENON DBP-2012UD

Solid kvalitet

Denon har en fin stamtavla med flera väldigt fina Blu-ray-spelare. DBP-2012 rättar in sig i ledet.

Mycket hög bildkvalitet. Bra inställningar.
Aningen trög. Bara 1 HDMI.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.