Search
Generic filters

5 Blu-ray-spelare med 3D

 itemprop
5 Blu-ray-spelare med 3D

De sista mohikanerna

Blu-ray kan vara det sista snurrande skivmediet du köper, så varför inte kosta på dig en av de bästa?

Även om streaming från nätet väntar runt hörnet så har Blu-ray-mediet aldrig varit starkare än nu. Från att ha varit en kostsam efterträdare till DVD finns Blu-ray numera hemma hos väldigt många och både filmer och spelare säljs till riktigt överkomliga priser. Dessutom har redan de billigaste spelarna förvånansvärt höga prestanda: du får både en knivskarp bild och ett gnistrande bra ljud.

BD-spelarens jobb är i grund och botten bara att överföra skivans innehåll, och till och med de billigaste modellerna klarar av det utan problem. Ett bra exempel är vinnaren i vårt förra test, Panasonics DMP-BDT310, som har en utmärkt bildkvalitet för 2 000 kronor. Frågan är då vad man ska med en dyr spelare för flera tusen till, när det finns många billigare som är nästan lika bra?

Tja, för somliga av oss räcker det inte med ”nästan lika bra”, vi vill ha det bästa. Och när utgångspunkten är så bra som den är i Blu-ray-sammanhang så kostar det pengar att klämma ut den sista droppen kvalitet. Ett av problemen med spelare för en dryg tusenlapp är just att de är billigt tillverkade. Varje år blir vi förvånande över hur tillverkarna har lyckats pressa priserna ännu mer, men vi förstår hur det gått till när vi håller spelarna i handen. De blir allt mindre och lättare, och kvalitetskänslan är inte direkt översvallande. Allt från kretskort till kabinett är av billigaste sort och den spinkiga konstruktionen väsnas när skivan snurrar. Eftersom Blu-ray är en digital standard kommer ändå bild- och ljudkvaliteten undan helskinnad, men det finns en del att hämta genom att ha högre kvalitet på komponenterna. Dyrare spelare har mer rejäla kabinett för att motstå vibrationer och de har ofta mer sofistikerade ljud- och bildkretsar för att kunna klämma ut ännu högre prestanda ur DVD- och Blu-ray-filmerna.

Dyrare spelare har nästan alltid en mer påkostad analogdel, vilket är viktigt för vissa, men inte alla. Har du redan en sprillans ny hemmabioförstärkare med 3D-stöd och de senaste ljudformaten klarar du dig fint med en enda HDMI-utgång på spelaren. Om du däremot har en bra stereo eller en hemmabioförstärkare som inte klarar 3D-signaler, och/eller en äldre TV som du är nöjd med, kan det vara väl värt att spendera ett par extra kronor på spelaren. Då får du de sista förbättringarna inom såväl bildbehandling som ljudkvalitet, vilket kan ge din anläggning ett märkbart lyft.

Testet
Påkostade Blu-ray-spelare är en utdöende art, men vi har ändå lyckats skramla ihop ett knippe som är tänkta att kunna tillfredsställa mer kräsna film- och musikälskare.

I detta test har vi tittat på användarvänlighet samt bild- och ljudkvalitet. Priserna varierar stort, från knappt      3 000 till närmare 13 000 kronor.

annons

Produkter i testet

 data-srcset

Pioneer BDP-440

Pris: 2800 kr Annons
Bra bild och ljud. Snabb start. Väldigt snabb läsning.
Bara 1 HDMI.
 data-srcset

Philips BDP9600

Pris: 5300 kr Annons
Mycket hög bildkvalitet. Snabb läsning.
Lite krångligt menysystem och fjärrkontroll.
 data-srcset

DENON DBP-2012UD

Pris: 8000 kr Annons
Mycket hög bildkvalitet. Bra inställningar.
Aningen trög. Bara 1 HDMI.
 data-srcset

Cambridge Audio Azur 751BD

Pris: 8000 kr Annons
Oerhört hög bildkvalitet. Bra inställningar. Mycket snabb.
Billig fjärrkontroll.
 data-srcset

Oppo BDP-95

Pris: 11900 kr Annons
Superb bild och ljud. Snabb läsning.
Ingenting!

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till 5 Blu-ray-spelare med 3D

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Om du vill titta på dina favoritfilmer i absolut högsta kvalitet så klarar du dig inte utan en 4K Blu-ray-spelare som Sonys UBP-X800.

  Foto: Oppo

  Snabb, snygg och grym: Oppo UDP 203 har högst prestanda hittills av allt vi sett från Ultra HD Blu-ray-formatet.

  (Foto: Tillverkare)

  För kräsna men prismedvetna filmfantaster är Panasonics nya UHD Blu-ray-spelare ett solklart val.

  (Foto: Tillverkare)

  Blu-ray i Ultra HD har äntligen blivit verklighet. Vi har testat de mest aktuella spelarna på marknaden, både billiga och dyra.

   data-srcset

  Pioneer slår ett slag för fysiska format med en tvättäkta pansarvagns-Blu-ray!

   data-srcset

  Den bästa bildvisaren har fått en extra Darbee-twist. Och ljudsidan är (mycket) bättre än du tror.

   data-srcset

  Både Philips och Cambridge utlovar toppkvalitet med sina nya BD-spelare.

   data-srcset

  Oppos nya BDP-103 är den bästa blu-ray-spelaren vi har testat!

  Har du en äldre TV som du är nöjd med men vill ändå hänga med på den nya smart-revolutionen? Här är ett tips: köp en Blu-ray-spelare som har samma finesser som moderna TV-apparater!

   data-srcset

  Blu-ray kan vara det sista snurrande skivmediet du köper, så varför inte kosta på dig en av de bästa?

   data-srcset

  Gigantiska TV-apparater och tunga ljudanläggningar är inte värda mycket utan signalkälla. Här är de bästa Blu-ray-spelarna just nu!