TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Acer Spin 3 vs. Microsoft Surface Go 2

Hybrid-duell: 360 grader vs. surfplatta med tangentbord

Ultralätta hybrid-datorer finns i många skepnader. De brukar vara tämligen kostsamma men vi har testat två stycken som har priser i den lägre änden.

forfatter
Publicerad 2020-07-01 - 00:00
Produkter i testet
 • Acer Spin 3 SP314-54N
 • Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover
 • Den tiden är för länge sedan förbi när en bärbar dator bara var ett uppfällbart skal med en skärm i den ena sidan och ett tangentbord med pekplatta i den andra. Sedan Microsoft Windows för ett par år sedan fick stöd för pekskärmar har hårdvarutillverkarna spottat ur sig en strid ström av så kallade hybrid-datorer.

  Hybriderna finns i alla möjliga skepnader. HP Spectre x360 13 och den senaste Dell XPS 13 2-in-1 är aktuella exempel på hybrid-datorer som kan vikas 360 grader runt sin egen axel. Och Microsoft Surface Pro 6 är ett bra exempel på en stor surfplatte-dator med kickstand, som tillsammans med ett separat Surface Type Cover-tangentbord är ännu flexiblare än 360-gradershybriderna.

  Vanligtvis har de flesta hybrider gemensamt att de kostar en förmögenhet. Eller åtminstone närmare 15 000 kronor. Det går naturligtvis att komma billigare undan, frågan är bara mycket man faktiskt får för pengarna? Med andra ord: exakt hur mycket hybrid är en billig hybrid egentligen?

  Produkter i testet

  Acer Spin 3 SP314-54N

  Lite för stor och klumpig

  Acer Spin 3 har en 14-tums skärm som kan snurras 360 grader runt sin egen axel. Ändå är det lite si och så med flexibiliteten.

  Höga prestanda för pengarna, fint tangentbord och massor av portar. Nöjer man sig med att använda den hemma så garanterar formfaktorn massor av flexibilitet.
  Har bara Full HD-upplösning trots 14-tums skärm, vilket gör datorn tyngre och klumpigare än vad som är idealiskt.

  Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

  Mindre kan den inte bli

  Microsoft Surface Go 2 är kanske den minsta och mest flexibla Windows-hybriden på marknaden. Men det går att kompromissa för mycket.

  Snygg skärm med hög upplösning. Extremt lätt och flexibel och har bättre kamera än de flesta bärbara Windows-datorer.
  Har bara Windows 10-S, som begränsar datorn till appar från Windows Store. Intels kanske långsammaste processor ger usla prestanda.
  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

  Kommentarer


  Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

  Subscribe
  Notify of

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
  Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
  Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
  Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
  Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
  90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
  Följ Ljud & Bild
  Send this to a friend