Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic SC-BTT370

Inträdesbiljetten

Panasonics anläggning är en av de billigaste med inbyggd Blu-ray. Undrar om den klarar av att få fart på stämningen?
Ljud & Bild tycker
Billigt. Enkelt med allti-i-ett. Låter bättre än priset.
Kan låta hårt. Subbasen hänger inte riktigt med.
Specifikationer
  • 5.1-system
  • 4 x 60 + 90 + 100 watt (3 ohm)
  • 3D, BD-Live, Wi-Fi, iPod-docka
  • HDMI: 1 ut, 2 in

Här verkar allt man behöver finnas. En Blu-ray-spelare som kan visa 3D-film (och dessutom omvandla 2D till 3D) sitter i samma låda som en förstärkare som lämnar ström till samtliga högtalare inklusive bashögtalaren (subbasen). Fronthögtalarna är lite större än bakhögtalarna eftersom det mesta av ljudbilden kommer framifrån. Den lilla centerhögtalaren kan ställas ovanför eller under TV:n.

Panasonic har försökt minimera kabeltrassel med sin SC-BTT370. För det första har den trådlöst nätverkskort som ger tillgång till BD-Live, Skype och Panasonics internetportal Vieracast, där bland annat YouTube ingår. Det går också att köpa en tilläggsmodul som ger trådlöst ljud till bakkanalerna. Men det viktigaste är hur allt fungerar som film- och musikförmedlare.

SC-BTT370 är ganska så användarvänligt, det är enkelt att sätta sig in i hur allt fungerar. Dessvärre är det inte lika enkelt att ställa in rätt fördröjning till de olika högtalarna beroende på deras placering. Inställningarna görs med millisekunder, inte avstånd i meter. Då måste man veta att en millisekund är samma sak som 30 cm. Högtalarna närmast dig ska fördröjas efter hur mycket närmare de står än de som är längst bort.

Ljudet
Vi måste konstatera att det är imponerande hur mycket ljud man lyckas klämma ut ur en så pass funktionell anläggning för femtusen kronor. På film är ljudbilden klar, dialogen likaså, och ljudnivån är tillräckligt hög. Subbasen gör sitt bästa för att återskapa effekterna i de lägsta frekvenserna.

Vad vi saknar är ett bättre samarbete mellan subbasen och högtalarna, det finns ett litet glapp mellan dem. Subbasen är inte direkt supersnabb och rent tonalt inte nyanserad nog. En del bastoner triggar ett lite burkigt ljud. Det låter bättre än många plastsystem för samma pengar, men med musik i stereo saknas det för mycket information i övre basregistret. Det är också uppenbart att ljudbilden är en aning framfusig i övertonerna, vilket gör att skarpa produktioner kan låta tröttsamma. Mellanregistret är lite tunt och eftersom det är där sångröster och dialoger ligger så saknar de fyllighet.

Annons

SC-BTT370 är långtifrån det värsta du kan ha till film, det fungerar faktiskt riktigt fint. Men till musik är det för grovkornigt i längden.

Också i detta test:

Sammanfattning

Det lönar sig att betala mer

Även om de dyraste alternativen i detta test kostar flera gånger så mycket som de billigaste så ger de mer för pengarna. De båda billigaste har ett absolut minimum av vad vi tycker är bra nog.

Onkyo och Magnat

Mer krut

En ännu större subbas ger mer tryck och större ljud, och den fullvuxna centerhögtalaren gör dialogen fylligare.

Storslaget ljud. Streaming.
Saknar lite upplösning.

Onkyo och Focal

Höjer ribban

Genom att hämta förstärkarkraften från en separat hemmabioreceiver får man bättre ljud och mer muskler.

Fin tonstruktur. Streaming.
Inte den kraftigaste subbasen

Panasonic DMP-BDT110 och Logitech Z906

Kraftfulla PC-högtalare

Orkar Logitechs tyngsta datorhögtalare mäta sig med ett hemmabiosystem när det vankas film?

Billigt. Kraftfull subbas.
Lite onaturligt basljud. Aningen dämpade övertoner.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.