TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Panasonic SC-BTT370

Inträdesbiljetten

Panasonics anläggning är en av de billigaste med inbyggd Blu-ray. Undrar om den klarar av att få fart på stämningen?

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 13:19
Ljud & Bild tycker
Billigt. Enkelt med allti-i-ett. Låter bättre än priset.
Kan låta hårt. Subbasen hänger inte riktigt med.
Specifikationer
  • 5.1-system
  • 4 x 60 + 90 + 100 watt (3 ohm)
  • 3D, BD-Live, Wi-Fi, iPod-docka
  • HDMI: 1 ut, 2 in

Här verkar allt man behöver finnas. En Blu-ray-spelare som kan visa 3D-film (och dessutom omvandla 2D till 3D) sitter i samma låda som en förstärkare som lämnar ström till samtliga högtalare inklusive bashögtalaren (subbasen). Fronthögtalarna är lite större än bakhögtalarna eftersom det mesta av ljudbilden kommer framifrån. Den lilla centerhögtalaren kan ställas ovanför eller under TV:n.

Panasonic har försökt minimera kabeltrassel med sin SC-BTT370. För det första har den trådlöst nätverkskort som ger tillgång till BD-Live, Skype och Panasonics internetportal Vieracast, där bland annat YouTube ingår. Det går också att köpa en tilläggsmodul som ger trådlöst ljud till bakkanalerna. Men det viktigaste är hur allt fungerar som film- och musikförmedlare.

SC-BTT370 är ganska så användarvänligt, det är enkelt att sätta sig in i hur allt fungerar. Dessvärre är det inte lika enkelt att ställa in rätt fördröjning till de olika högtalarna beroende på deras placering. Inställningarna görs med millisekunder, inte avstånd i meter. Då måste man veta att en millisekund är samma sak som 30 cm. Högtalarna närmast dig ska fördröjas efter hur mycket närmare de står än de som är längst bort.

Ljudet
Vi måste konstatera att det är imponerande hur mycket ljud man lyckas klämma ut ur en så pass funktionell anläggning för femtusen kronor. På film är ljudbilden klar, dialogen likaså, och ljudnivån är tillräckligt hög. Subbasen gör sitt bästa för att återskapa effekterna i de lägsta frekvenserna.

Vad vi saknar är ett bättre samarbete mellan subbasen och högtalarna, det finns ett litet glapp mellan dem. Subbasen är inte direkt supersnabb och rent tonalt inte nyanserad nog. En del bastoner triggar ett lite burkigt ljud. Det låter bättre än många plastsystem för samma pengar, men med musik i stereo saknas det för mycket information i övre basregistret. Det är också uppenbart att ljudbilden är en aning framfusig i övertonerna, vilket gör att skarpa produktioner kan låta tröttsamma. Mellanregistret är lite tunt och eftersom det är där sångröster och dialoger ligger så saknar de fyllighet.

SC-BTT370 är långtifrån det värsta du kan ha till film, det fungerar faktiskt riktigt fint. Men till musik är det för grovkornigt i längden.

Också i detta test:

Sammanfattning

Det lönar sig att betala mer

Även om de dyraste alternativen i detta test kostar flera gånger så mycket som de billigaste så ger de mer för pengarna. De båda billigaste har ett absolut minimum av vad vi tycker är bra nog.

Onkyo och Magnat

Mer krut

En ännu större subbas ger mer tryck och större ljud, och den fullvuxna centerhögtalaren gör dialogen fylligare.

Storslaget ljud. Streaming.
Saknar lite upplösning.

Onkyo och Focal

Höjer ribban

Genom att hämta förstärkarkraften från en separat hemmabioreceiver får man bättre ljud och mer muskler.

Fin tonstruktur. Streaming.
Inte den kraftigaste subbasen

Panasonic DMP-BDT110 och Logitech Z906

Kraftfulla PC-högtalare

Orkar Logitechs tyngsta datorhögtalare mäta sig med ett hemmabiosystem när det vankas film?

Billigt. Kraftfull subbas.
Lite onaturligt basljud. Aningen dämpade övertoner.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend