Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

test: MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsol-dödaren

Den tar inte mer plats än en konsol på TV-bänken – men har helt andra möjligheter och muskler.

Av / 2018-02-12 - 15:03
MSi Trident 3 VR7RC-241EU
John Hvidlykke

MSi är kända som tillverkare av gaming-datorer i den tyngre änden av skalan. Men ska man ha snabb utrustning så blir priset därefter.

MSi Trident 3 vänder sig till en lite annan och mindre köpstark publik. Det är en stationär PC i ”konsolformat”. Den smala svarta datorn kan antingen placeras liggande på ett bord eller lodrätt med hjälp av ett bordsstativ.

På fronten av datorn kan man inte bara koppla in hörlurar, mikrofoner och USB-enheter, utan även HDMI och USB-C. Det gör det enkelt att använda den med VR-headset. På baksidan finns ännu fler USB-portar, nätverksanslutning (wifi är inbyggt) och samt anslutning till bildskärm. Även om datorn är liten sitter skärmutgångarna (HDMI, DisplayPort och DVI) på ett självständigt grafikkort som upptar en betydande del av utrymmet på insidan.

Precis som hos rivalen från Asus bygger grafikkortet i MSi Trident 3 på en Nvidia GeForce GTX 1060-processor med 3 GB grafikminne. Huvudprocessorn är däremot en storlek kraftigare: en Intel Core i7 på 3,5 GHz. Resten är identiskt, det finns 8 GB RAM och en 250 GB SSD-disk.

Man får titta efter väldigt noga för att avslöja att MSi Trident 3 inte är en spelkonsol utan en PC.

 

Benchmarks

Med den kraftfullare – och dyrare – processorn kan man förvänta sig bättre prestanda när det gäller helt vanlig beräkningskraft. Och det stämmer: GeekBench 4 ger resultaten 4 954 (singlecore) respektive 16 877 (multicore) poäng. Det är ungefär så bra som det kan bli just nu, och visar att Trident 3 döljer en fullblods-PC under det lekfulla skalet.

I 3D-grafiktestet 3D Mark Time Spy får Trident 3 resultatet 4 185 poäng. Att den är snabbare än Asus Gr8 som har samma grafikprocessor får tillräknas den bättre processorn. Visst går det att hitta snabbare datorer, men det kräver även ett kraftfullare och dyrare grafikkort. Rekordhållaren just nu är Asus ROG Zephyrus, som med sin GTX 1080-processor får upp hastighetsmätaren ända till 5 474. Fast den kostar nästan tre gånger så mycket som Trident 3 också!

SSD-disken har en överföringshastighet på 429 MB/s och är alltså nästan dubbelt så snabb som den i Asus Gr8. Men utan att på något sätta hastighetsrekord.

Att det finns kompromisser i MSi Trident 3 är både uppenbart och naturligt med tanke på att det handlar om en dator som kostar en bråkdel av de gaming-maskiner vi brukar testa. Men kompromisserna är gjorda med omsorg – och fullt tillräckliga.

Slutsats

MSi Trident 3 är en välgjord no-nonsense-PC för den som vill spela i seriös kvalitet. Visst går det att hitta en snabbare och mer imponerande dator som ger ännu mer imponerande framerate i de tyngsta spelen. Men då blir priset lätt flera gånger högre. Och det är inte många som behöver mer än så här. Möjligheten att uppgradera RAM-minne, hårddisk och på sikt även grafikkortet innebär att en stationär dator som den här är ett lockande alternativ till en gaming-laptop.

Home tycker

Utmärkt grafikkort, fin processor, strålande pris. Vad kan man mer begära? Det skulle i så fall vara en skärm, en mus och ett tangentbord, som inte ingår i priset.

Också i detta test:

Gaming-system

Asus Gr8 TO222

Valuta för pengarna

Blygsam budget behöver inte betyda långsamma, hackande spel.

Ultrakompakt ”konsol”. Utmärkta prestanda till ett bra pris.
Bara i5-processor. De tyngsta spelen går inte att köra med högsta inställningar.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den slimmade evolutionen av PlayStation 5 är här

Fem vinnare

Bättre än Asus till samma pris?

Så mycket gaming får du för pengarna

Möss på krigsstigen

Bara bra på en sak

Här är gamingskärmarna som får dig att baxna

Första testet: Häftigaste gaming-skärmen hittills

Förnuftig gaming

Bäst Alienware hittills

Asus får Steam Deck att se ut som en dinosaurie

Avklippt tangentbord

Rulla till toppen