annons

: Isaw EXtreme

Välutrustad

Isaw Extreme har en skarp bild och dessutom testets mest välutrustade standardpaket.

Plus lbadvantages
Videokvaliteten är god, med skarp och detaljrik bild och fin färgmättnad. EXtreme har dessutom testets största paket med standardtillbehör.
Minus lbdisadvantages
Ljudet brusar och i svagt motljus blir bilden mörk. LCD-sökaren gör att kameran är en smula stor.

Isaw EXtreme säljs med en hel del fästen och anordningar. Undervattenshuset är vattentätt ner till 60 meter men kan förvandlas till ett allvädershus med öppen lucka för att ge ett bättre ljud. I kartongen ligger också ett metallskelett som gör det enklare att komma åt knappar och funktioner, men som inte gör kameran väderskyddad.

Ett självhäftande fäste för ojämna underlag ingår, och tre för plana ytor (varav ett har en extra stor klisterlapp). Här finns också flera olika vinkelfästen och ett lite högre fäste som får upp kameran från underlaget. Skruvfäste till universalstativ finns också. Andra fästen för exempelvis cykelstyre, sele och sugkopp kan köpas separat.

Användning
Inbyggd LCD-sökare gör kameran enklare att använda till vardags. Eller så kan den styras från mobil-appen via kamerans inbyggda wifi. Bild-överföringen fungerar även i maximal upplösning, men inställningar som upplösning och timelapse måste göras på själva kameran och inte från appen.

Isaw EXtreme kan inte sägas vara stor och tung, men den inbyggda sökaren tar en del plats och gör detta till en av de större actionkamerorna. Framför allt när den sitter i huset. Sökaren har låg ljusstyrka så i dagsljus kan det löna sig att använda appen.

Kameran har bildsensor från Sony men har faktiskt en skarpare bild än Sony HDR-AS30 och en riktigt hög detaljnivå. Föremål vid horisonten är till och med snäppet skarpare än med GoPro. Färgmättnaden är fin och kameran fungerar bra även inomhus. Både ljusa och mörka scener går fint, men på grund av begränsat kontrastomfång är bilden lite för mörk om man filmar i svagt motljus från solen. Inte i närheten av lika mörk som med Panasonic, men inte heller lika bra som de bästa.

Kameran saknar elektronisk bildstabilisering och bör monteras fast stadigt. Det finns också mycket bra programvara för detta, till exempel VirtualDub Deshaker.

annons

Ljudkvaliteten dras med ett hörbart susande och är inget att skriva hem om.

annons

 

 • Vidvinkel: 152°
 • Upplösning: 1080p/30–60fps, 720p/30–120fps, 480p/240fps
 • Videoformat: MP4
 • Vattentät: 60 m
 • Bildstabilisator: Nej
 • Lagringsformat: microSDHC (max 32GB)
 • Vikt med batteri: 200 g
 • Batteri: 3,7 v, 1200 mAh (ca 2 h)
 • Pris: 3 500 kr
 • focusnordic.se

Pris: 3500 kr
Bästa pris på Isaw EXtreme
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  8 actionvideokameror
  Också i detta test:
  JVC Adixxion GC-XA2
  Skarpt fokus
  JVC-kameran tar bra och skarpa bilder och behöver inget undervattenshus för att göra små dykningar. Den tål stryk också.
  Garmin Virb Elite
  Bäst bild
  Testets bästa bild kommer från Garmin. Deras kamera har intressanta funktioner som GPS, pulsmätning och automatisk filmning när man åker skidor.
  GoPro Hero3+ Black Edition
  Allt på en gång
  Världens populäraste action-videokamera har en snygg bildkvalitet i ett superkompakt format och massor av tillbehör.
  AEE S70 First Descent Edition
  Avancerad toppmodell
  Kameran från AEE har sofistikerade funktioner och är lysande användarvänlig. Viktigast av allt är bildkvaliteten, som är mycket hög.
  annons

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs också

  Hittade inga inlägg.