Western Digital TV Live

Begränsad men billig

TV Live må ha färre funktioner än konkurrenterna, men det den gör, gör den bra.

Vi är nu inne på tredje generationens TV Live och mycket är sig likt. Apparaten är nästan lika liten som Apple TV och kan därför lätt gömmas undan bland övrig hemelektronik. Liksom den har TV Live numera även inbyggt trådlöst nätverk. Framsidan har en USB-port för enkel anslutning medan resten kan hittas på baksidan. Enda undantaget är komposit som kräver en adaptersladd. Fjärrkontrollen är stor och klumpig men för all del lätt att hitta rätt knappar på. De är dock lite svampiga. Lyckligtvis kan man koppla in ett tangentbord om man ska använda någon funktion som kräver skrivande.

Är man bara ute efter de allra vanligaste apparna så finns de förinstallerade på apparaten. Det beror på att man faktiskt inte själv kan ladda ner några fler. Förutom Facebook och vanliga video- och fototjänster så finns dock numera även Spotify vilket känns som ett stort lyft. Tycker man ändå inte att det räcker och man är lagd åt det tekniska hållet så går det att installera annan mjukvara på apparaten som man kan hitta på entusiasternas forum.

Som mediespelare är den inte alls dum och klarar alla vanliga format även om man kan råka ut för enstaka undantag. Den genomsnittlige användaren uppskattar säkert de tydliga symbolerna och det logiska gränssnittet och relativt snabbjobbade gränssnittet. Att denna utgåva har fått mer minne bidrar säkert till att den rent allmänt känns rappare att använda. Saknar man hårddisk så kan man köpa modellen Hub istället.

Slutsats
Western Digitals lilla smidiga mediespelare är nu inne på sin tredje upplaga och blir bättre för varje gång. Denna version har fått inbyggt trådlöst nätverk och mer minne vilket gör att den känns lite snabbare att använda. Man är begränsad till de appar som medföljer men de är väl valda och nu får man till och med Spotify i lådan. För den som vill ha en billig mediespelare som kan spela det mesta och som är enkel att använda kan TV Live vara ett bra val om man kan leva med begränsningarna.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sammanfattning

Vanligaste apparna på mediespelaren

AC Ryan Veolo

Framtidsvision

Med standard Android ger Veolo en försmak av framtiden men än så länge är det för krångligt.

Smart fjärrkontroll Massor av Android-appar
Gammal Android-version Tidsödande gränssnitt Dåligt stöd för HD-ljud

Tizzbird F20

Nördens drömapparat

Tizzbird är som gjord för den tekniskt intresserade som vill ha många valmöjligheter.

Enormt utbud av appar Många valmöjligheter Smidigt format
Dålig fjärr Avskräckande för gemene man

Iomega TV with Boxee

Snyggt och lättanvänt

Bra källor, överskådlig presentation av mediebiblioteket och enkel användning ger Iomega segern.

Lättanvänd Bra fjärrkontroll AirPlay
Stor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.