Iomega TV with Boxee

Snyggt och lättanvänt

Bra källor, överskådlig presentation av mediebiblioteket och enkel användning ger Iomega segern.

Iomegas apparat är den överlägset största vilket gör den lite svårplacerad, även om det följer med ett ställ för vertikal montering. De flesta anslutningarna gömmer sig på baksidan men på framsidan finns en USB-port för smidigare inkoppling. Men tyvärr bara med den långsammare 2.0-standarden. Mediespelaren kan fås utan hårddisk samt med 1 eller 2 GB förinstallerad disk. Fjärrkontrollen är ovanligt snygg och pedagogisk med ett mycket praktiskt engelskt tangentbord på undersidan.

Liksom förra årets favorit Dlink Boxee Box så kör apparaten, som namnet antyder, Boxee som mjukvara. Det innebär att den har precis samma fördelar. Den är alltså mycket bra på att paketera video, antingen den kommer från internet eller det egna nätverket, och presentera den pedagogiskt på skärmen. Iomegas variant har dock några fler funktioner för att dela med sig av media. Formatstödet är utmärkt och vi har inga större klagomål på den som mediespelare.

Vad gäller appar så saknar man enstaka som finns till exempelvis de Android-baserade spelarna. Men de allra viktigaste finns och Boxee har varit duktiga på att komplettera med tjänster som Spotify och lokala tjänster som Headweb och TV-bolagens internetsända Play-kanaler. Det finns även inofficiella källor för appar där utvecklarna tillför ytterligare TV-kanaler, filmer och radiostationer. Har man Apple-produkter är apparatens stöd för AirPlay en klar fördel.

Slutsats
Bortsett från den lite klumpiga lådan så är Iomegas Boxee-mediespelare en trevlig upplevelse. Mediebiblioteket presenteras föredömligt överskådligt och pedagogiskt och den smarta fjärrkontrollen med tangentbord gör den enkel att använda. Lokala filmtjänster och TV-kanaler finns samt de viktigaste apparna och källorna från internet, även om utbudet inte är lika stort som på Android-apparaterna. Klarar man sig utan det så är Iomega TV sammantaget den bästa mediespelaren med appar.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sammanfattning

Vanligaste apparna på mediespelaren

AC Ryan Veolo

Framtidsvision

Med standard Android ger Veolo en försmak av framtiden men än så länge är det för krångligt.

Smart fjärrkontroll Massor av Android-appar
Gammal Android-version Tidsödande gränssnitt Dåligt stöd för HD-ljud

Tizzbird F20

Nördens drömapparat

Tizzbird är som gjord för den tekniskt intresserade som vill ha många valmöjligheter.

Enormt utbud av appar Många valmöjligheter Smidigt format
Dålig fjärr Avskräckande för gemene man

Western Digital TV Live

Begränsad men billig

TV Live må ha färre funktioner än konkurrenterna, men det den gör, gör den bra.

Smartmobil-app Tangentbordsstöd Billig
Få appar Ingen minneskortsläsare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.