Search
Generic filters

: Sharp LC-46LE831

Skarp utmanare

Sharps 46-tummare är en stark kandidat till årets allround-TV.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra färgåtergivning. Lite eller ingen crosstalk.
Slutarglasögon kräver dämpad belysning.
 • 46-tums 3D-LED, 1920 x 1080
 • DVB-T2
 • 4 HDMI
 • Aquos Net+
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 15000 kr

LC-46LE831 är utrustad med Sharps speciella Quattron-bildpanel som kan skryta med en fjärde färg. Utöver primärfärgerna rött, grönt och blått har panelen också pixlar med gult, vilket ska ge både mer exakta färger och lägre strömförbrukning.

Bild
Sharp-skärmen har en otroligt imponerande bildkvalitet som överträffar förväntningarna på en TV i den här prisklassen. Sharp har övergivit föregångarens spegelblanka skärm och ersatt den med en matt panel som orsakar betydligt färre reflektioner. Ljusstyrkan och kontrasten tillhör toppklassen, och är till och med bättre än i Panasonics 46GT30. Och färgåtergivningen ligger inte långt efter heller, vilket är imponerande för en LED-TV. Väljer du Movie-läget får du ytterst exakta färger och de avancerade inställningarna låter dig göra en komplett färgkalibrering om du så vill.

Sharp har 3D-glasögon av den aktiva sorten, vilket betyder att du bör släcka alla lampor innan du sätter på 3D-filmen. Då kan du däremot glädja dig över en bild med imponerande djupskärpa och stabilitet. 3D-bilden sitter som gjuten, fullt i klass med vår aktiva favorit i prisklassen, Samsung UE46D6505. Helt grymt, med andra ord.

Sharp LC-46LE831 är en högintressant utmanare till Samsung och Panasonic, och om du tycker att 46 tum är för lite så kan vi meddela att Sharp är på gång med större versioner, ända upp till 70 tum!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Panasonic TX-P46GT30 - 3D-arvtagare
  Panasonic hade den solklart bästa 3D-skärmen förra året. Kan TX-P46GT30 försvara Panasonics position som nummer ett inom 3D-underhållning?
  Sony KDL-55HX820 - Läcker monolit
  Sony ställer upp med en riktigt läckerbit som har en utmärkt bild i både två och tre dimensioner.
  Philips 55PFL7606T - Mycket för pengarna
  Philips bidrag är en läcker storskärm med polariserande teknik. 55PFL7606T är faktiskt den största med passiva glasögon vi har testat hittills.
  Panasonic TX-P65VT30Y - Fortfarande i topp
  Panasonic spänner musklerna med en toppmodell av referensklass – till ett attraktivt pris!
  Samsung PS64D8005 - Snygg koloss
  Samsungs populära mega-plasma har växt en tum utan att TV:n har blivit större.

  Läs också

  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.