Search
Generic filters

: Samsung HW-D570

Tunn limpa, tunt ljud

Samsung har för vana att imponera med sina ljudanläggningar. Därför är det en stor besvikelse att den här limpan inte gör det.

Ljud & Bild tycker

Läcker. Enkel att sköta. Trådlös iPod-docka.
Tunt ljud. Inga tonkontroller.
 • TV-storlek: 42 tum och över
 • HDMI: 2 in, 1 ut (ARC)
 • Digital in: optisk
 • Trådlös subbas
 • Väggfäste
 • Mått: 106 x 8 x 4,5 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 4000 kr

Samsungs ljudlimpa har ett läckert utförande i aluminium och ser väldigt bra ut i TV-rummet. Den är tillräckligt låg för att inte skymma de flesta TV-apparater, och är otroligt tunn med sitt djup på ynka 4,5 cm.

Två HDMI-ingångar och en HDMI-utgång finns, fast inte av standardstorlek utan av typen mini-HDMI. Du måste alltså använda kablar med olika kontakter i ändarna. En sådan ingår, så du kan koppla in limpan till TV:n. Limpan har ljudreturkanal (ARC) så att du kan koppla in flera källor till TV:n och hämta ut ljudet i HWD570. Ska du koppla flera apparater till limpans HDMI-ingångar måste du köpa extra HDMI-kablar med en liten kontakt i ena änden och en stor i den andra.

En praktisk, trådlös iPod-docka ingår, så att du slipper ha en kabel mellan spelaren och limpan. HWD570 har optisk digitalingång men ingen koaxial.

Användning
Samsung-limpan har ett teckenfönster som berättar allt du vill veta, och eftersom det finns så få funktioner är den oerhört enkel att sköta. Till och med tonkontroller saknas, på gott och ont.

Ljudkvalitet
Det är inte subbasen som är det här systemets svagaste länk. Den är nämligen riktigt fyllig och hänger med fint i svängarna. Mellanregistret är däremot lite maskerat, röster i musik och filmdialoger låter lite luddiga och instängda. Att sänka subbasen gör inte saken bättre, eftersom problemet ligger i mellanregistret och inte i basen.

Limpan tål inte heller att spela högt. Man behöver bara ha lite högre än vanlig TV-volym för att det ska börja skorra i diskanten. Sätt på lite pianomusik så förstår du vad jag menar. De ljusa tangenterna, som ska låta lätta och lekfulla, skorrar och klirrar i stället. Och när man tittar på film kan lätt dialogen göra detsamma. Ljudet är inte heller särskilt maffigt.

HWD570 passar dig som har en Samsung-TV och inte vill ha två fjärrkontroller, och som vill ha lite bättre ljud än vad TV: n klarar på egen hand. Men den är inte tillräckligt bra för att vi ska rekommendera den.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Philips HTS5131 - Har nästan allt
  Philips limpa kostar inte mycket mer än de övriga men har ändå inbyggd BD-spelare. Den är dessutom enkel att sköta och låter bra.
  Panasonic SC-HTB520 - Smal design, fylligt ljud
  Panasonic-limpan är tunn och elegant, och får plats på många TV-bänkar utan att skymma TV:n. Bra låter den också.
  LG HLX56S - Extra allt – och Blu-ray
  LG:s ljudlimpa har inbyggd 3D-Blu-ray och låter förträffligt.
  Arvani ErgoSound II - Rea på kanonljud
  ErgoSound har fått en extra digitalingång och kraftigare bas. En dunderhögtalare har blivit ännu bättre.
  Yamaha YHT-S401 - Kul bas från liten krabat
  Yamahas limpa är smalast i testet, och har marknadens fiffigaste subbaslösning.

  Läs också

  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.
  JBL ger sig in i ANC-toppklassen med en hörlur som är rolig att lyssna på och som tar bort bruset effektivt.
  Panasonics toppmodell är en riktig godbit för kräsna TV-entusiaster: HZ2000 har en superläcker bild i tvättäkta studiokvalitet!
  HP Sprocket Select fyller absolut ingen funktion. Och den mobila fotoskrivaren levererar faktiskt halvdåliga bilder. Ändå är den helt fantastisk.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.