Search
Generic filters

: 6 digitala fotoramar

Finessrika fotoramar

Fotoramar är ett alltmer missvisande namn då årets modeller har allt från videouppspelning och pekskärm till internet och kamera.

När vi började testa fotoramar för ett par år sedan fanns det inte så mycket att välja mellan. Och de modeller som fanns kunde ofta bara visa bilder på en dålig skärm men kostade ändå skjortan. För två år sedan slog de igenom på allvar och utbudet blev bättre samtidigt som priserna rasade snabbt. Förra året hade kvaliteten hunnit i kapp och det var nästan svårt att hitta dåliga skärmar. Förutom hos de obskyra märken som säljs för ett par hundralappar i reahyllan på bensinstationen så klart.

I år verkar alla ha nått en godkänd miniminivå för bildkvaliteten och pressat priserna så mycket det går. En fotoram i en viss prisklass från en stor tillverkare är ungefär lika bra som en från konkurrenterna. Det kommer därför inte heller nya modeller lika snabbt. Istället verkar man ha börjat försöka skilja sig från mängden med intressanta funktioner.

I det här testet har vi hittat fotoramar som nästan känns som surfplattor. De har nästan lika stor skärm som de mindre surfplattorna, har batteridrift och pekskärm samt kan visa video. Andra har internetuppkoppling och kan ta emot e-post samt koppla upp sig på Facebook. Det skulle inte förvåna oss om dessa funktioner finns kombinerade nästa år så att man får ännu mer avancerade hybrider.

Rätt fotoram för dig
Vilka finesser fotoramen som passar dig bäst ska ha beror så klart på hur du ska använda den. Om den bara ska stå i en bokhylla och fyllas på med bilder någon gång då och då kan du säkert klara dig med en enklare modell. Eventuellt kan du då lägga pengarna på en lite större skärmstorlek.

Om du ofta tar filmsnuttar med mobilen av viktiga händelser så ska fotoramen så klart klara att spela upp video. De gör sig ofta bättre på den lilla skärmen än uppblåsta på en stor TV. Om du ofta får gäster som du vill visa fotona för ska du satsa på en fotoram med batteridrift. Då kan du dra ut sladden och visa bilderna i soffan, precis som man förr gjorde med fotoalbumen.

Om du laddar upp dina bilder på nätet och har kompisar som tar intressanta foton så bör du överväga en fotoram med trådlöst nätverk och internetkoppling. Att se sina egna bilder om och om igen blir ju lätt tråkigt men när det hela tiden dyker upp nya foton blir man ofta glatt överraskad. Det gäller även om man ger bort fotoramen som present. Speciellt om man har små barn och fotoramen är till far- eller morföräldrarna som är nyfikna på vad som händer.

annons
Kodak Pulse W730S
Mejla bilder direkt till foto-ramen eller visa helt enkelt foton från Facebook.
Jobo Pure 8 Pro
Pure har inga speciella finesser men visar bildspel med bra kvalitet till ett lågt pris.
Braun Digialbum 7
Exklusiva material och praktiskt fodral men ytterst enkel på insidan.
Agfaphoto moVee Touch AF7088MT
Nästan som att ha en surfplatta, minus alla funktioner utom att visa video och bilder.
Aiptek Mona Lisa
Den inbyggda kameran gör att man lätt kan rädda gulnande papperskopior till eftervärlden.
Braun Digiframe 8050SLT
En lövtunn snygg apparat med touchknappar till hyggligt pris är ett lockande val.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Motorola håller löftet om 5G till lågpris och slänger in en rejäl batteritid på köpet.
  Om e-sport-kontraktet har gått åt skogen men du ändå vill spela på den högsta nivån så har MSi en lösning som är skräddarsydd efter din plånbok.
  Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.
  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  SOMMARERBJUDANDE
  6 VECKOR LB+
  ENDAST 6 KR
  Full tillgång i 6 veckor för 6 kr
  PROVA i 6 VECKOR
  close-link