: Pioneer BCS-FS515

Bättre fokus

Pioneers anläggning har sin största styrka i mellanregistret, som har riktigt bra fokus med tanke på priset.

Ljud & Bild tycker

2 HDMI-ingångar. Fokuserat mellanregister.
Ingen streaming. Saknar övertoner.
 • 3D, BD-Live, FM-radio
 • LAN/Wi-Fi, iPod-docka
 • HDMI: 1 ut (ARC), 2 in
 • 1 x optisk digitalingång
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 4000 kr

Huvudenheten ser ut som en klassisk Blu-ray-spelare, 43 cm bred. Skivorna laddas med vanlig skivlucka och släde.

Två HDMI-ingångar gör det möjligt att koppla in TV-mottagaren och spelkonsolen. TV-ljudet får du via ljudreturkanalen på HDMI-utgången om TV:n stöder den funktionen. Annars får du använda analog linjeingång eller optisk digitalingång.

Användning
Ingen 2.1-anläggning är svår att koppla in, inte Pioneers heller. Den överskådliga skärmmenyn påminner om LG:s även om inte alla funktioner är riktigt likadana och grafiken är lite annorlunda. Men själva gränssnittet är likt.

BCS-FS515 kan kopplas till nätverket via kabel eller trådlöst, men det går inte att spela musik eller video från en nätverks-PC. Från USB-minne går däremot bra. Det går också att lagra musik från CD direkt till USB-minne i MP3-format. Fast jag måste medge att jag inte riktigt fattar poängen med det.

Det hörs lite fläktljud och surrande från drivverket, med det är inte alltför illa. Lyssnar du alltid på musik eller filmljud på väldigt låg volym lär du däremot lägga märke till suset.

Ljudkvalitet
Bäst ljud får man i ”Bypass”-läget. I bruksanvisningen står det att BCS-FS515 låter bäst i läget som heter ”Mode 1”, men det stämmer inte alls. Då är ljudet tunt och livlöst. I ”Bypass” bör subbasen dämpas med 2 eller 3 dB, annars är den öronbedövande.

Ljudbilden målas upp med bättre sammanhållning mellan diskant och mellanregister än LG-anläggningen. Det betyder att stereoperspektivet känns mer helgjutet och att sångröster och dialoger placeras mer exakt i mitten. Mellaregistret är distinkt, precis som hos LG, så att röster och instrument är tydliga. Övertonerna saknar luft, men inte mer än att filmupplevelserna ändå är underhållande. Vill du få en känsla av surround så går det bara i ”Game”-läget. Det manipulerar fasen mellan högtalarna för att suga in lyssnaren i ljudbilden, fast själva ljudkvaliteten blir en smula tunn. Personligen föredrar jag att lyssna i standardläget.

Sammantaget är ljudbilden helt godkänd, med rapp bas och fin hantering av musik och film. Det saknas lite övertoner och basregistret saknar tonstruktur, men ljudet är ändå bättre än från LG:s anläggning, med mer tryck och liv.

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Philips HTS9221 - Känsla för detaljer
  Philips dyraste anläggning är lika enkel att använda som den billigaste men låter väsentligt bättre.
  Philips HTS7201 - Mer upplösning
  Detta är ett av de mest lättskötta systemen och det låter dessutom riktigt bra.
  LG HX46R - Nästan gratis
  LG:s anläggning ger imponerande mycket för nästan inga pengar. Åtminstone när det gäller funktioner.
  Harman/Kardon BDS 470 - Bäst ljud
  BDS 470 är testets avgjort kraftigaste system. En underhållningscentral som verkligen ger valuta för pengarna.

  Läs också

  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.