Search
Generic filters

: Sennheiser PC 373D

Lättviktare i den tunga klassen

Ljud & Bild tycker

Bra ljud och riktigt skön komfort. Inbyggt 7.1 Dolby Surround.
Inte trådlös. Saknar speciella spelfunktioner
Sennheiser PC 373D
Typ: Over-ear, halvöppen
Element: 40 mm
Frekvensomfång: 15–28 000 Hz
Antal kanaler: 7.1 (Dolby)
Anslutning: USB, 3,5 mm analog
Batteritid: -
Vikt: 354 gram

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2450 kr

Sennheiser är en av de största och mest kända tillverkarna av hörlurar för hifi- och studiobruk, men spel är ett helt nytt territorium för det tyska märket.
PC 373D är inte sluten som de övriga i testet. Öppna hörlurar har ofta ett mer frigjort ljud än den slutna typen. Basen kan däremot vara mer dämpad. Men så är inte fallet här. Öppna hörlurar släpper dessutom ut en del av ljudet till omgivningen, och är lika känsliga för oväsen utifrån. Så de passar bäst när man är själv.
Man kan se att PC 373D kommer från en hifi-familj. Designen påminner starkt om flera av Sennheisers traditionella hörlurar. En kraftig, vadderad huvudbygel håller ihop ett par ovala öronkåpor. Öronkuddarna är av skum som är överdraget av sammetslent tyg. Allt är kolsvart, bortsett från ett par röda detaljer på mikrofonen och inuti kåporna.
Mikrofonen är utformad som en fyrkantig platsbåge som kan vridas upp när den inte används. Den mittersta delen är dock böjlig, så att mikrofonen går att placera på lagom avstånd från munnen.

Ljudet
I egenskap av öppen hörlur ger PC 373D en markant annorlunda känsla än de övriga i testet. Ljudet är helt enkelt mer … öppet! Och känslan av att vara isolerad från omvärlden saknas. Det är perfekt hemma, men passar illa mitt bland allt stök och stoj på LAN-fester.

Slutsats
Sennheiser PC 373D är trogen sitt ursprung. Den har ett strålande ljud som ligger en bra bit över vad man är van vid i gaming-sammanhang. Däremot är det ont om spelrelaterade funktioner och man får inte heller någon trådlös anslutning. Det inbyggda virtuella surroundljudet är ett plus, men hade kunnat vara bättre. Om du är på utkik efter ett par hörlurar som kan användas till både hifi och lättare spel så är detta svaret.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  SteelSeries Siberia 840 - Med koll på förbindelserna
  Trådlös hörlur för proffs-gamers, som klarar alla spelenheter på samma gång.
  Lucid Sound LS30 - Bra nybörjarlur
  Plånboksvänlig hörlur som räcker för de flesta.
  Logitech Artemis Spectrum Snow G933 - Cool lyxmördarmaskin
  Logitechs snövita toppmodell låter bra och har funktioner som kan avgöra striden.

  Läs också

  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.