: Yamaha Restio ISX800

Överraskande posör

Restio är anläggningen som fullkomligt skriker ”titta på mig” – och det med rätta.

Ljud & Bild tycker

Kaxig design Bra ljud DAB+
Krånglig montering
 • Uteffekt: 30 watt
 • Källor: FM, DAB+, USB, CD, iPod
 • Anslutningar: Aux
 • Fjärr: Ja
 • Storlek: 41 x 30 x 100 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6500 kr

Är man inte ute efter att försöka gömma undan musikanläggningen eller få den att smälta in, utan snarare vara ett snyggt ögonfång, så bör man titta närmare på Restio. Den står på en smart fot som antingen kan ställas ut i rummet eller anpassas för att stå mot en vägg. Sladdarna gömmer man i foten. Eller så kan man köpa till ett väggfäste för att skruva upp den. Förutom vitt kan den fås i svart, lila eller grön för att passa i olika miljöer.

Skärmen i mitten fungerar som en kul klocka när den är avstängd och ger naturligtvis information när man spelar musik från CD, iPod eller radio. CD-spelaren och iPod-dockan är tillsammans med USB-anslutningen snyggt gömda på ovansidan där det även finns alla knappar man behöver för att sköta apparaten. Ett liten extraskärm ger då den information man kan behöva. Snyggt och genomtänkt. Till och med fjärrkontrollen är snygg och med bra placerade knappar även om den känns lite plastig.

Med all denna design och den relativt tunna apparaten så kunde man tro att ljudet skulle ha kommit i andra hand. Vi blev därför närmast förvånade över att den lät så pass bra. Spelar man topplistemusik, även på relativt hög volym, så har vi faktiskt inga större klagomål alls. Det låter musikaliskt och medryckande. Därmed inte sagt att Restio är någon hifi-anläggning för krävande musik, men den som är intresserad av sådana här apparater är inte heller ute efter det.

Slutsats
För den som är både intresserad av teknik och inredning kan det vara kul att faktiskt visa upp musikanläggningen istället för att med varierande framgång försöka dölja den. Om plånboken då inte räcker till för B&O och liknande så är Restio faktiskt ett utmärkt alternativ. Den syns verkligen i rummet och skäms inte för sig varken utseendemässigt eller ljudmässigt. För att vara en – förhållandevis – billig designanläggning så låter ISX800 faktiskt riktigt bra och är lätt att använda.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Harman Kardon MS150 - Monolitens återkomst
  För att vara en ny modell är skillnaderna omärkliga, men den låter fortfarande lika bra.
  Tangent Alio Stereo MKII - Snygg och diskret
  En snygg anläggning som inte stör någon så länge man inte försöker maxa volymen.
  Philips Streamium MCI8080 - Trådlös multikonstnär
  Med nätverksuppkoppling och multiroom-möjlighet är detta en mycket flexibel anläggning.
  Bose Wave musiksystem III - Digitaluppgraderad klassiker
  En uppgradering främst för Bose-fantaster som saknar DAB-radio.
  Loewe Soundbox - Form över funktion
  Ljudkvaliteten lever tyvärr inte upp till förväntningarna som den läckra designen ger.

  Läs också

  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.