Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Xiaomi utökar Mi 11-serien i Sverige

Xiaomi har idag meddelat lanseringsdatum och pris på tre nya mobiler i Mi 11-serien.

Redan i slutet av mars skrev vi om både Xiaomi Mi 11i och Mi 11 Ultra, när modellerna lanserade globalt. Och när vi senare testade den första modellen i serien, Xiaomi Mi 11, gjorde den kinesiska mobilen ett så bra intryck på oss att vi sedan dess har sett fram emot att se de andra modellerna i serien på våra breddgrader.

Idag kunde Xiaomi berätta för oss att väntetiden är över. Den kinesiska tillverkaren lanserar Mi 11i, Mi 11 Ultra och Mi 11 Lite 5G på alla nordiska marknader från och med den 19 maj. Dessutom är det från och med idag möjligt att förbeställa Mi 11i och Mi 11 Lite från utvalda operatörer och butiker i hela Norden. Alla telefoner stöder 5G.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Levereras med en 6,5″ skärm med 10-bitars TrueColor och 1,07 miljarder färger. Telefonen har en Snapdragon 732G-processor och ett 64 Mp trippelkamerasystem tillsammans med en främre kamera med 20 Mp .

Tjockleken hålls nere till 6,81 millimeter, vikten ligger på 159 g. Priset är 4 490 kronor.

Annons
Xiaomi Mi 11i

Xiaomi Mi 11i. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi 11i

Till skillnad från Mi 11 och Mi 11 Ultra levereras Mi 11i med en platt skärm av glas, en tjocklek på bara 7,8 mm och en fingeravtrycksläsare som är monterad på sidan av telefonen. Allt för att möjliggöra en ny och lättare design som ska ge användaren en bättre upplevelse och ett bättre grepp om mobilen.

Skärmen är tillverkad av Samsung och är av typen E4 AMOLED, som uppnår en maximal ljusstyrka på 1300 nit med extremt låg strömförbrukning, lovar Xiaomi.

Under skärmen hittar du bl.a. en Snapdragon 888-processor, ett 4250 mAh batteri med snabbladdning och Dolby Atmos stereohögtalare. Priset startar från 6 990 kronor för modellen med 8 GB RAM och 128 GB lagring. Xiaomi Mi 11i finns i tre färger – Celestial Silver, Frosty White och Cosmic Black.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra finns i färgerna Ceramic White och Ceramic Black. (Foto: Xiaomi)

Annons

Xiaomi Mi 11 Ultra

Det absoluta kameramonstret kommer som den första mobilen någonsin med Samsung GN2 large camera sensor. Denna avancerade sensor, inrymd i den primära vidvinkelkameran på 50 Mp, utvecklades gemensamt av Xiaomi och Samsung och är den första som uppnår storleken 1/1,12 tum som kan producera 4-i-1 2,8 μm Superpixlar.

Sensorn drivs av Xiaomis egen förbättrade nattfotograferingsalgoritm och borde kunna ta ljusa och detaljerade bilder utan problem med så lite som 0,02 lux-ljus. Mi 11 Ultra är också den första Xiaomi-smarttelefonen som använder ett multi-point Time-of-Flight laserfokussystem, som har en exakt djupkarta med 64 zoner, så att den kan fokusera snabbare, mer exakt och med ett bredare synfält.

Mi 11 Ultra är utrustad med en 48 Mp 5x optisk zoom periskop-objektiv som också stöder 10x hybridzoom och 120x digital zoom!

48 Mp ultravidvinkelkameran är lika kraftfull, med samma Sony IMX586-sensor och låter dig fånga ett fantastiskt brett 128-graders synfält. Denna hårdvaruinstallation stöds av en AI-algoritm som korrigerar linsdistorsion för att säkerställa optimal effekt för liggande och gruppbilder, garanterar tillverkaren.

Mi 11 Ultra har också både Dual Native ISO Fusion och Stagger HDR-teknik.

Annons

Alla tre kameror på telefonen stöder 8K 24 fps-video och huvudkameran stöder Dolby Vision och HDR10 +, vilket ska garantera utmärkt bildkvalitet och exakt, dynamisk ljus- och skuggåtergivning.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra erbjuder en liten överraskning i form av en sekundär skärm på baksidan. Det kan bl.a. fungera som en spegel när du tar selfies. (Foto: Xiaomi)

Mi 11 Ultra är också utrustad med en Snapdragon 888-processor och en 6,81” 120Hz WQHD + Samsung AMOLED-skärm gjord av E4-material. Skärmen har en maximal ljusstyrka på 1700 nit och kan återge 1,07 miljarder färger.

Mobilen erbjuder till och med en extra överraskning i form av en sekundär liten skärm på baksidan. Det kan bl.a. fungera som en spegel när du tar selfies.

Mi 11 Ultra erbjuder ytterligare ett genombrott med 67 W-kabel och 67 W trådlös turboladdningsteknik, för närvarande den snabbaste i branschen. Båda kan ladda Mi 11 Ultras 5000 mAh-batteri till 100% på bara 36 minuter med nästan ingen tidsskillnad mellan trådbunden och trådlös laddning.

Annons

Mobilen levereras med egenutvecklad 6x-superladdningsteknik, en helt ny 30-volts trådlös laddningskrets och multinivåströmhanteringsteknik som möjliggör 10 % högre laddningshastighet.

Ny mobil tar över den kinesiska kejserliga tronen Xiaomi Mi 11 är den första mobilen med Qualcomms nya Snapdragon 888-processor. Det är den du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.
Xiaomi Mi 11

Batteriet i Mi 11 Ultra är byggt med en ny innovativ typ av material: andra generationens nano-kiseloxidkatoder. Materialet har tio gånger högre lagringskapacitet än litiumjon i traditionella grafitkatoder, vilket ökar energitätheten och effektivt löser problem med långa kretsar.

Mi 11 Ultra är gjord av ett keramiskt material som ger en mjuk och bekväm känsla i handflatan och skapar ett glänsande, sofistikerat utseende. Enheten finns i färgerna Ceramic White och Ceramic Black.

Monstermobilen kommer i begränsat antal till Norden och priserna börjar från 12 990 kronor för modellen med 12 GB RAM och 256 GB lagring.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.