TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Värstingreceiver från Arcam

Den här kolossen är Arcams kommande AVR600, en seriös sjukanalsreceiver med omfattande stöd för alla HD-ljudformat.

forfatter
Publicerad 2008-09-05 - 08:09

Arcam FMJ AVR600: The
Nu är det hög tid att hålla utkik efter förstärkare som stöder HD-ljud. Då kan man nämligen utnyttja den fantastiska ljudkvaliteten som är möjlig med Blu-ray.

Under hösten kommer vi att fokusera på HD-ljud och i alla tester av flerkanalsförstärkare kommer vi att snoka reda på de som är bäst till hemmabion.

Då är det naturligt att vi beställer hem AVR600 till test. Arcams massiva HD-receiver lämnar inte bara 7 x 120 watt, den stöder också DTS-HD Master, DTS High Resolution, Dolby TrueHD och Dolby Digital Plus – alltså de fyra ljudformat man behöver.

Dessutom har den något vi tidigare stött på hos Onkyos nya HD-receivrar, nämligen Dolby Volume. Det är en funktion som reglerar och anpassar ljudet från olika sändare, så att ljudnivån förblir densamma och att radioreklamen inte låter mycket högre än musiken.

AVR600 har naturligtvis massor av HDMI-kontakter, fem in och två ut, och full uppskalning av alla videokällor till 1080p HD.

Videoprocessorn stöder Deep Color, så att man kan utnyttja kvaliteten hos Blu-ray-skivor som är inspelade detta format och få ett bredare färgspektrum på skärmar och projektorer som också stöder tekniken.

25 kilo tunga och 18,5 cm höga AVR600 beräknas kosta runt 30 000 kronor, vilket gör att den ställer upp i samma klass som Harman/Kardon AVR755 och Yamaha DSP-Z7

Spännande tider för HD-ljud, alltså.

Hi-Fi Klubben

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend