Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Vad visar Apple i kväll?

Stor lansering i San Francisco. Vad mer än iPhone?

Skrivet av / 2015-09-08 - 08:41
Vad visar Apple i kväll?

Så här års är vi vana vid att Apple släpper sina nya iPhone-modeller och det lär de göra den här gången också.

Det är nästan bergsäkert att det blir en mindre uppgradering, en så kallad S-modell av både iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Även om designen inte lär ändras så talas det om att man ska börja använda en hårdare form av aluminium. Det kommer göra chassit svårare att böja, även om det blir tunnare.

iphone-6s-colors

För det måste det nästan bli om man ska få plats med den skärm med ”force touch” som den sägs få. Det är alltså samma sorts ”hårda tryck” som vi sett i Apple Watch. Men på senaste tiden har det börjat ryktas om att den ska få en mer långtgående ”3D force touch”.

På insidan sägs vi få en ny A9-processor som tillsammans med det fördubblade internminnet lär ge en betydligt snabbare mobil. iPhone 6S ska enligt ryktena också få en betydligt förbättrad kamera. Speciellt selfie-kameran som ska få en ny sensor med 5 MP upplösning och 1080P-video. Den vanliga kameran ska uppgraderas till 12 MP samt få möjlighet att filma i 4K-upplösning.

hey-siri-460x384

Men det är flera saker som pekar på att man för ovanlighetens skull kommer att visa upp fler saker. Dels är eventet flyttat till en gigantisk lokal, dels kommer hela världspressen till San Francisco. Och inbjudan ser ju inte ut att i första hand handla om iPhone.

Exakt vad som avses får vi nog inte veta förrän imorgon, men troligt är att man kommer att presentera en ny Apple TV med röststyrning. Den sägs dessutom köra iOS så att man kan installera appar, och fjärren ska kunna användas som spelkontroll. Kan det vara så att Apple siktar in sig på spelkonsoll-marknaden och kanske till och med visar upp en filmtjänst?

Det finns även ett envist rykte om att det är en större ”iPad Pro” modell på gång. Den ska i så fall ha stöd för penna, samt med iOS kommande funktion för flera fönster på skärmen. Vi lär även få se ett tangentbord. Om den nu visas upp.

Vi finns på plats och rapporterar fakta live från eventet som börjar klockan 19. Efteråt rapporterar vi våra intryck efter att ha känt på prylarna i verkligheten.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen