Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Unik referenshögtalare från Piega

Schweiziska Piega har släppt sin bästa högtalare hittills: Master ONE.

Av / 2009-05-18 - 13:44
Unik referenshögtalare från Piega


Högtalarna ser ut som de brukar göra från Piega. De är helt och hållet byggda av aluminium som pressats ur ett stycke med 7 tons tryck. Men Master ONE skiljer sig från Piegas övriga högtalare – och de flesta andras också, för den delen – genom att Piegas unika koaxialelement sitter utanför kabinettet.

Det speciella elementet har ett flortunt membran som är uppspänt mellan kraftiga magneter och återger mellanregistret. I mitten av membranet sitter ytterligare ett membran som tar hand om diskantregistret. Hela denna konstruktion sitter på en förlängning baffeln och eftersom koaxialelementet inte sitter i något kabinett finns det inte heller någon risk för kompression som kan påverka ljudkvaliteten.

Längst ned i det lasersvetsade, 122 centimeter höga och 28 centimeter breda aluminiumkabinettet sitter två 22-centimeters baselement som tar hand om resten av frekvensregistret.

Vi känner inte till något pris på Master ONE ännu, men räknar med att det blir högre än för CL120X som kostar drygt en kvartsmiljon.

www.nortuxaudio.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen