Search
Generic filters

Världens tunnaste LCD-TV från Sony

Sonys nya toppmodell är både ultraskarp och ultratunn.

Sony lanserar 12 olika 4K Ultra HD-skärmar i fyra serier. Längst upp i hierarkin tronar toppmodellerna X900C, X930C och X940C.

Sony Bravia X900C
X900C-serien har en ny ”Floating Style”-design och är faktiskt världens tunnaste LCD-TV (bara 4,9 mm på det tunnaste stället). Den har ett speciellt väggfäste som gör att den kan hängas tätt intill väggen.
Sony Bravia X930C

Sony visar också upp X930C-serien som påminner om förra årets Bravia X900B-serie. Bland nyheterna finns stöd för högupplöst ljud i form av ”Hi-Res”-kompatibla högtalare med Sonys DSEE HX-teknik som skalar upp komprimerat ljud från TV-sändningar och andra signalkällor till snudd på Hi-Res-nivå.

Gemensamt för alla Sonys 4K-modeller är att de har en ny och förbättrad 4K X1-bildprocessor som både skalar upp allt material till 4K och justerar bildbehandlingen efter kvaliteten på programmet som visas – beroende på om det är TV, YouTube, Netflix – och optimerar bilden. Sonys 2015-modeller bygger på Googles Android L-operativsystem för TV och stöder Google Cast-teknik som streamar musik, bilder och video mellan mobil/surfplatta och TV på ett enklare sätt i tidigare.

Sonys kostsamma toppmodell från fjolåret, X950B, finns kvar även i år. I stället kommer en ny och mindre 75-tummare som kanske blir mer intressant och framför allt tillgänglig. Den har mycket gemensamt med X950B, inklusive en bildpanel med äkta LED-bakbelysning för bättre kontrast och svärta. I kombination med Sonys förbättrade bildbehandling kan det handla om en riktig godbit som vi ser fram emot att få studera närmare.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.