Världens tunnaste LCD-TV från Sony

Sonys nya toppmodell är både ultraskarp och ultratunn.
Annons
Annons
forfatter

Sony lanserar 12 olika 4K Ultra HD-skärmar i fyra serier. Längst upp i hierarkin tronar toppmodellerna X900C, X930C och X940C.

Sony Bravia X900C
X900C-serien har en ny ”Floating Style”-design och är faktiskt världens tunnaste LCD-TV (bara 4,9 mm på det tunnaste stället). Den har ett speciellt väggfäste som gör att den kan hängas tätt intill väggen.
Sony Bravia X930C

Sony visar också upp X930C-serien som påminner om förra årets Bravia X900B-serie. Bland nyheterna finns stöd för högupplöst ljud i form av ”Hi-Res”-kompatibla högtalare med Sonys DSEE HX-teknik som skalar upp komprimerat ljud från TV-sändningar och andra signalkällor till snudd på Hi-Res-nivå.

Gemensamt för alla Sonys 4K-modeller är att de har en ny och förbättrad 4K X1-bildprocessor som både skalar upp allt material till 4K och justerar bildbehandlingen efter kvaliteten på programmet som visas – beroende på om det är TV, YouTube, Netflix – och optimerar bilden. Sonys 2015-modeller bygger på Googles Android L-operativsystem för TV och stöder Google Cast-teknik som streamar musik, bilder och video mellan mobil/surfplatta och TV på ett enklare sätt i tidigare.

Sonys kostsamma toppmodell från fjolåret, X950B, finns kvar även i år. I stället kommer en ny och mindre 75-tummare som kanske blir mer intressant och framför allt tillgänglig. Den har mycket gemensamt med X950B, inklusive en bildpanel med äkta LED-bakbelysning för bättre kontrast och svärta. I kombination med Sonys förbättrade bildbehandling kan det handla om en riktig godbit som vi ser fram emot att få studera närmare.