Search
Generic filters

TCL TV 2018

Se upp för kineserna! TCL tänker utmana de etablerade tillverkarna med fullmatade LCD-skärmar till överkomliga priser.

TCL är fortfarande ett relativt okänt varumärke här i Norden, men på världsbasis har de blivit en stark utmanare till de väletablerade koreanska och japanska konkurrenterna. Mätt i globala marknadsandelar är de faktiskt världens tredje största TV-tillverkare, strax bakom Samsung och LG! Nu tar de sikte på den nordiska marknaden och erbjuder välutrustade 4K HDR-modeller med Android Smart TV och bra priser i förhållande till prestanda.

C760

(Foto: Tillverkare)

 

TCL:s nya mellanklassmodell för 2018 skiljer sig från mängden: Den cylinderformade soundbar-högtalaren med trevägshögtalare och 2 x 30 watt innebär att vi kan förvänta oss ett ljud över genomsnittet. C760-serien har en 4K LCD-bildpanel med Edge LED-kantbelysning och påstås leverera ett brett färgspektrum (Wide Color Gamut med upp till 95 % av DCI-P3-färgrymden). Smart-plattformen är Android N (7.0).

TCL C760 kommer i juli/augusti 2018 och finns i 55 och 65 tum.

 

P660

(Foto: Tillverkare)

 

Efterträdaren till TCL:s populära budgetmodell har som mål att ge bra bildkvalitet och smarta funktioner till ett bra pris. P660 får klara sig med en mer ordinär ljudsektion med nedåtriktade högtalare och mindre förstärkare (2 x 16 watt). På bildfronten har den dock en LCD-skärm med brett färgspektrum och Micro Dimming-teknik för att ge bättre kontrast.

TCL P660 finns i butik i 50, 55 och 65 tum.

 

U70C700

(Foto: Tillverkare)

 

Ny TV till fotbolls-VM? Varför inte drämma till med en riktig storskärm! Om 65 tum är för mesigt och 75 tum för våldsamt så kan 70 tum vara mitt i prick. TCL har tagit fram den här 70-tumsversionen av C7006 speciellt för Norden och den kommer att säljas till ett bra pris lagom till FIFA World Cup i Ryssland. Den påminner starkt om 75C7006 som vi testade tidigare i år, men får bland annat en extra fjärrkontroll med mikrofon.

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.