TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
nyhet

TCL TV 2018

Se upp för kineserna! TCL tänker utmana de etablerade tillverkarna med fullmatade LCD-skärmar till överkomliga priser.

forfatter
Publicerad 2018-04-05 - 10:10

TCL är fortfarande ett relativt okänt varumärke här i Norden, men på världsbasis har de blivit en stark utmanare till de väletablerade koreanska och japanska konkurrenterna. Mätt i globala marknadsandelar är de faktiskt världens tredje största TV-tillverkare, strax bakom Samsung och LG! Nu tar de sikte på den nordiska marknaden och erbjuder välutrustade 4K HDR-modeller med Android Smart TV och bra priser i förhållande till prestanda.

C760

(Foto: Tillverkare)

 

TCL:s nya mellanklassmodell för 2018 skiljer sig från mängden: Den cylinderformade soundbar-högtalaren med trevägshögtalare och 2 x 30 watt innebär att vi kan förvänta oss ett ljud över genomsnittet. C760-serien har en 4K LCD-bildpanel med Edge LED-kantbelysning och påstås leverera ett brett färgspektrum (Wide Color Gamut med upp till 95 % av DCI-P3-färgrymden). Smart-plattformen är Android N (7.0).

TCL C760 kommer i juli/augusti 2018 och finns i 55 och 65 tum.

 

P660

(Foto: Tillverkare)

 

Efterträdaren till TCL:s populära budgetmodell har som mål att ge bra bildkvalitet och smarta funktioner till ett bra pris. P660 får klara sig med en mer ordinär ljudsektion med nedåtriktade högtalare och mindre förstärkare (2 x 16 watt). På bildfronten har den dock en LCD-skärm med brett färgspektrum och Micro Dimming-teknik för att ge bättre kontrast.

TCL P660 finns i butik i 50, 55 och 65 tum.

 

U70C700

(Foto: Tillverkare)

 

Ny TV till fotbolls-VM? Varför inte drämma till med en riktig storskärm! Om 65 tum är för mesigt och 75 tum för våldsamt så kan 70 tum vara mitt i prick. TCL har tagit fram den här 70-tumsversionen av C7006 speciellt för Norden och den kommer att säljas till ett bra pris lagom till FIFA World Cup i Ryssland. Den påminner starkt om 75C7006 som vi testade tidigare i år, men får bland annat en extra fjärrkontroll med mikrofon.

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google släpper ny version av Chromecast Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.
Knivskarp 8K-OLED från LG OLED-teknikens alla välkända kvaliteter, kombinerat med knivskarp 8K-upplösning, gör denna toppmodell från LG till något av det häftigaste vi har sett!
Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!
Glöm 85" nu är det 98" som gäller Stort och läckert ska det vara. Men det behöver inte kosta en förmögenhet!
IFA-nyheter från Samsung En kompakt bildskärm för spel eller en kolossal MicroLED-TV för hemmabio? Samsungs monter på IFA-mässan erbjuder allt.
Följ Ljud & Bild