TCL

Se upp för kineserna! TCL tänker utmana de etablerade tillverkarna med fullmatade LCD-skärmar till överkomliga priser.
Annons
Annons
forfatter

TCL är fortfarande ett relativt okänt varumärke här i Norden, men på världsbasis har de blivit en stark utmanare till de väletablerade koreanska och japanska konkurrenterna. Mätt i globala marknadsandelar är de faktiskt världens tredje största TV-tillverkare, strax bakom Samsung och LG! Nu tar de sikte på den nordiska marknaden och erbjuder välutrustade 4K HDR-modeller med Android Smart TV och bra priser i förhållande till prestanda.

C760

(Foto: Tillverkare)

 

TCL:s nya mellanklassmodell för 2018 skiljer sig från mängden: Den cylinderformade soundbar-högtalaren med trevägshögtalare och 2 x 30 watt innebär att vi kan förvänta oss ett ljud över genomsnittet. C760-serien har en 4K LCD-bildpanel med Edge LED-kantbelysning och påstås leverera ett brett färgspektrum (Wide Color Gamut med upp till 95 % av DCI-P3-färgrymden). Smart-plattformen är Android N (7.0).

TCL C760 kommer i juli/augusti 2018 och finns i 55 och 65 tum.

 

Annons

P660

(Foto: Tillverkare)

 

Efterträdaren till TCL:s populära budgetmodell har som mål att ge bra bildkvalitet och smarta funktioner till ett bra pris. P660 får klara sig med en mer ordinär ljudsektion med nedåtriktade högtalare och mindre förstärkare (2 x 16 watt). På bildfronten har den dock en LCD-skärm med brett färgspektrum och Micro Dimming-teknik för att ge bättre kontrast.

TCL P660 finns i butik i 50, 55 och 65 tum.

 

U70C700

(Foto: Tillverkare)

 

Annons

Ny TV till fotbolls-VM? Varför inte drämma till med en riktig storskärm! Om 65 tum är för mesigt och 75 tum för våldsamt så kan 70 tum vara mitt i prick. TCL har tagit fram den här 70-tumsversionen av C7006 speciellt för Norden och den kommer att säljas till ett bra pris lagom till FIFA World Cup i Ryssland. Den påminner starkt om 75C7006 som vi testade tidigare i år, men får bland annat en extra fjärrkontroll med mikrofon.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Lanserar bland annat nya tv-apparater med MiniLED-teknologi.
LG:s nya 2021-modeller har precis börjat dyka upp i butikerna. Kolla in de första priserna här!
Panasonic introducerar flera spännande TV-modeller 2021, inklusive 3 nya 48-tums OLED-TV!
Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Canon släpper också objektiven RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L och RF 600mm f4L.