nyhet

TCL

Se upp för kineserna! TCL tänker utmana de etablerade tillverkarna med fullmatade LCD-skärmar till överkomliga priser.
forfatter

TCL är fortfarande ett relativt okänt varumärke här i Norden, men på världsbasis har de blivit en stark utmanare till de väletablerade koreanska och japanska konkurrenterna. Mätt i globala marknadsandelar är de faktiskt världens tredje största TV-tillverkare, strax bakom Samsung och LG! Nu tar de sikte på den nordiska marknaden och erbjuder välutrustade 4K HDR-modeller med Android Smart TV och bra priser i förhållande till prestanda.

C760

(Foto: Tillverkare)

 

TCL:s nya mellanklassmodell för 2018 skiljer sig från mängden: Den cylinderformade soundbar-högtalaren med trevägshögtalare och 2 x 30 watt innebär att vi kan förvänta oss ett ljud över genomsnittet. C760-serien har en 4K LCD-bildpanel med Edge LED-kantbelysning och påstås leverera ett brett färgspektrum (Wide Color Gamut med upp till 95 % av DCI-P3-färgrymden). Smart-plattformen är Android N (7.0).

TCL C760 kommer i juli/augusti 2018 och finns i 55 och 65 tum.

 

P660

(Foto: Tillverkare)

 

Efterträdaren till TCL:s populära budgetmodell har som mål att ge bra bildkvalitet och smarta funktioner till ett bra pris. P660 får klara sig med en mer ordinär ljudsektion med nedåtriktade högtalare och mindre förstärkare (2 x 16 watt). På bildfronten har den dock en LCD-skärm med brett färgspektrum och Micro Dimming-teknik för att ge bättre kontrast.

TCL P660 finns i butik i 50, 55 och 65 tum.

 

U70C700

(Foto: Tillverkare)

 

Ny TV till fotbolls-VM? Varför inte drämma till med en riktig storskärm! Om 65 tum är för mesigt och 75 tum för våldsamt så kan 70 tum vara mitt i prick. TCL har tagit fram den här 70-tumsversionen av C7006 speciellt för Norden och den kommer att säljas till ett bra pris lagom till FIFA World Cup i Ryssland. Den påminner starkt om 75C7006 som vi testade tidigare i år, men får bland annat en extra fjärrkontroll med mikrofon.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.