Philips TV 2018

Philips modellutbud för 2018 domineras av OLED och Ambilight – och de första skärmarna står redan i butikshyllorna!

Philips utnyttjar fortfarande att de har en trogen skara fans här i Norden. Förmodligen beror det främst på en skarp bildkvalitetet, men säkert också på den unika Ambilight-omgivningsbelysningen. Ännu så länge är Philips ensamma om den här funktionen, som belyser väggen bakom TV:n med ljus i samma färger som innehållet på skärmen. Ambilight bidrar absolut till att förbättra känslan och har visat sig vara extra potent med den kontrastrika bildkvaliteten från OLED. Ljuset kan också kombineras med Philips färgade Hue-lampor för att ge ännu större effekt.

Philips satsar starkt på OLED i år, i form av tre modellserier med OLED i både 55 och 65 tum. De nya modellerna har OLED-bildpaneler och Philips egen P5-bildprocessor och tresidig Ambilight. Dessutom kan vi förvänta oss en rad nya LCD-modeller i mellanklassen. Android-smart-TV med möjlighet att utöka med Google Assistant finns också på plats.

Modeller i urval:

 

Philips OLED 873

(Foto: Tillverkare)

 

Äntligen kommer Philips med en 65-tums OLED! Den här modellen blir en efterträdare till den populära 55POS9002, som har varit en storsäljare här hemma. Receptet är väldigt likt föregångaren: OLED-panel från LG Display, P5-bildprocessor, Ambilight och Android i en smal och läcker design.

OLED 873 går redan att köpa, i både 55 och 65 tum.

 

OLED 973

(Foto: Tillverkare)

 

Detta är Philips toppmodell för 2018. Den har mycket gemensamt med OLED 873, men en mer exklusiv design där OLED-skärmen ligger på en glasskiva (”picture on glass, som vi bland annat sett på LG OLED65E7) och har en egen soundbar som är inbyggd i sockeln. Philips har arbetat hårt med soundbar-högtalaren, som kan användas för både bords- och väggmontering. Den är klädd i neutralt grått tyg från danska Kvadrat.

OLED 973 finns i både 55 och 65 tum.

 

OLED 803

(Foto: Tillverkare)

 

Senaste tillskottet är den spännande OLED 803-serien. När man tittar på siffrorna i beteckningen skulle man kunna tro att det här är en ny budgetmodell. Tvärtom verkar detta vara ett slags ”design statement” med en supertunn och minimalistisk design.

OLED 803 hamnar mitt mellan 873 och 973 i Philips-hierarkin och förväntas dröja till i höst.

 

Philips PUS8503

(Foto: Tillverkare)

 

Av allt att döma blir detta Philips grymmaste LCD-modell i år. 8503-serien har en kantbelyst ”NanoLED”-panel från sydkoreanska LG Display, i kombination med P5-bildprocessor och Ambilight. Det här är en toppspecad 4K-skärm som även stöder det nya HDR10+-formatet som är utvecklat i samarbete med Samsung och Panasonic.

8503-serien finns i 49, 55, 65 och 75 tum.

 

 

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  De bästa TV-apparaterna till PS5 och Xbox Series X

  Riktpris: kr Spelarnas TV-favorit

  Samsung Q80T (QE55Q80T)

  Riktpris: 15000 kr Smidig och bra!

  Sony XH9005 (KD-55XH9005)

  Riktpris: 13000 kr Nära de bästa

  LG NANO99 vs Sony ZH8

  Riktpris: kr Knivskarp 8K-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.