Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 07Delta

nyhet

Panasonic TV 2018

Japanska Panasonic har både OLED och LCD i olika prisklasser, som vanligt ligger fokus på optimal bildkvalitet.

Skrivet av / 2018-04-05 - 10:10
Panasonic TV 2018

Panasonic har alltid haft ett passionerat förhållande till bildkvalitet och lyckas nästan alltid bra i tester. Ända sedan plasmaskärmarnas dagar har de varit kända för att lägga stor vikt vid naturlig bildbehandling, utan onödig kryddning. Det handlar om att vara trogen mot ”Director’s Intent” (regissörens konstnärliga avsikt). Alltså att filmen eller TV-serien ska visas som den såg ut i studion, utan konstlad skärpa eller överdriven färgläggning.

Panasonic koncentrerar sig på samma värderingar även i år och samarbetar nära med Hollywood och THX för att se till att just deras TV-apparater ligger längst fram när det gäller bildkvalitet. Årets sortiment består av både OLED- och LCD-skärmar. Samtliga av de nya 2018-modellerna stöder det nyutvecklade videoformatet HDR10+ och bildbehandlingen hanteras av den supersnabba HCX-videoprocessorn. På smartfronten kan Panasonic skryta med (kommande) röststyrning med Google och Amazon.

 

Modeller i urval:

 

FZ950 och FZ800 OLED

(Foto: Tillverkare)

 

Förra året hade Panasonic stor framgång med sina första OLED-skärmar. I år läggs ribban ännu högre med de två nya modellserierna FZ950 och FZ800. Detta blir de första OLED-skärmarna som stöder det nya HDR10+-formatet. Dessutom har Panasonics ingenjörer naturligtvis jobbat stenhårt för att klämma ut högre prestanda ur bildbehandlingen. De nya modellerna får en uppgraderad HCX-processor. En av de största nyheterna ska vara en ny ”Dynamic Look Up Table” som anpassar färgrymden kontinuerligt och dynamiskt efter källmaterialet för att varje scen ska se optimal ut. Resultatet påstås vara betydligt bättre kontrast, färger och inte minst detaljering i mörka områden, vilket alltid varit en av Panasonics stora styrkor.

Panasonic har också förbättrad ISF-kalibrering med nya mätpunkter för 5 % och 2,5 % luminans och de nya modellerna stöder naturligtvis även CalMAN AutoCal-kalibrering.

FZ950 och FZ800 finns i 55 och 65 tum.

 

FX780

(Foto: Tillverkare)

 


Detta blir Panasonics nya flaggskepp med LCD-teknik. FX780 har en påkostad OLED-inspirerad design med glasram. TV:n ser riktigt läcker ut och Panasonic har betonat ett rent och prydligt utseende från alla håll, med anslutningarna dolda bakom luckor.
På bildsidan kan FX780 skryta med en ”Pro Cinema” LCD-panel och den kraftfulla HCX-bildprocessorn (samma som sitter i OLED-toppmodellerna FXZ950 och FZ800).

FX780 finns i storlekarna 49, 55, 65 och 75 tum.

FX740

(Foto: Tillverkare)


Mellanmodellen har samma ”Art & Interior 360° all-glass design” som FX780 plus förbättrad dimningsteknik och HDR10+.

FX740 finns i storlekarna 49, 55 och 65 tum.

FX700

(Foto: Tillverkare)


FX700 har många av innovationerna som finns i FX780 och FX740, fast i en enklare inpackning som är mindre påkostad rent kosmetiskt. Här är ramen av metall och man kan placera fötterna smalt eller brett beroende på hur TV-bänken ser ut.

FX700 finns i storlekarna 49, 55 och 65 tum

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CES 2024: LG vinner hela 33 innovationspriser

Hisense höjer ribban med ny flaggskepps-TV

Ny 98" Samsung-TV redo för Sverige

TIME: LG:s trådlösa OLED kan förändra våra liv

Avancerad nanoteknik som förbättrade TV-bilden får Nobelpris

Nu är den här

Från pytteliten till kolossal: TCL MQLED80

Snart i butik: Hisense 100" U7KQ

Kan en trådlös OLED-TV vara värd så här mycket pengar?

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

Ny Playstation-app för Android TV

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen