Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

The Sero: Samsungs snurrande TV släpps i juni

Samsungs nya TV kan växla mellan liggande och stående format – och kan spegla din mobilskärm!

Samsung är kända för sina kreativa TV-påhitt och deras senaste uppfinning är helt enkelt en TV som står på högkant: The Sero är en motorstyrd ”hybrid-TV” som kan växla mellan stående och liggande bildformat.

Samsung The Sero: Vertikal TV i 9:16-format

Samsung Sero QE43LS05T (2020). Foto: Samsung

De flesta videor som delas på sociala medier i dag filmas spontant med mobilen i handen, och ofta med skärmen på högkant (så kallat porträttläge). Populära appar som Snapchat och TikTok bygger till stor del på porträttformatet. Vi har helt enkelt gått från 16:9-format till 9:16!

Och det gäller inte bara amatörinnehåll. Även flera professionella produktioner (musik, reality, reklam etc.) görs numera i porträttläge för att tilltala en yngre publik. Och det passar ju fint i mobilen, men när samma innehåll ska visas på en större TV-skärm uppstår ett välkänt problem: videon fyller bara på en bråkdel av skärmen, resten slösas bort av stora svarta fält …

Samsung har kommit på en tillsynes enkel lösning på problemet. En TV som kan vändas på högkant!

Annons

Den nya designmodellen The Sero har en inbyggd motor som gör att man kan växla mellan stående och liggande format genom en enkel knapptryckning. En sådan TV kan vara praktisk när man vill spegla sin mobilskärm, visa bilder och videor man själv har tagit eller helt enkelt bläddra i nyhetsflödet på Facebook och Instagram på storskärm.

Nu har The Frame blivit MYCKET bättre Med en ny topptrimmad bildpanel har Samsungs design-TV fått en riktig kontrast-boost!

Golvstativ och starka högtalare

The Sero ska stå rakt på golvet, lätt tillbakalutad på ett staffli (så vitt vi vet går den inte att hänga upp på väggen). Hjul finns som extrautrustning. Den har en påkostad 4.1-kanalig högtalare på 60 watt och stöder musikuppspelning via Bluetooth och AirPlay 2.

Vi kan nog också räkna med att Samsung har stoppat i sitt Tizen-operativsystem som har en uppsjö av appar. Och eventuella appar som saknas kan man ju bara strömma från mobilen …

Samsung har en rad designmodeller i 2020-sortimentet. Här visas de av Jonghee Han, chefen för Samsungs Visual Display-division. (Foto: Samsung)

Annons

Kommer i juni

The Sero är inte bara en udda framtidsvision, Samsung menar faktiskt allvar med den här TV:n och har redan testat den på hemmamarknaden i Korea ett tag. Och nu kommer den till Norden: modellbeteckningen är QE43LS03T och den är, som namnet antyder, en 43-tums LCD-TV med QLED-teknik – dock inte den senaste generationen med Dual LED-teknik.

The Sero förväntas dyka upp i butikerna i mitten av juni. Priset är 17 000 kronor.

Rykten säger också att ett testexemplar är på väg! Om en TV i porträttläge-TV är ett ”måste” i framtiden eller blir en flopp återstår att se.

Under tiden kan du njuta av den här videorecensionen – på koreanska!

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 Comment

  1. Lee

    2020-05-27 at 08:51

    Meh

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.