The Sero: Samsungs snurrande TV släpps i juni

Samsungs nya TV kan växla mellan liggande och stående format – och kan spegla din mobilskärm!
Annons
Annons
forfatter

Samsung är kända för sina kreativa TV-påhitt och deras senaste uppfinning är helt enkelt en TV som står på högkant: The Sero är en motorstyrd ”hybrid-TV” som kan växla mellan stående och liggande bildformat.

Samsung The Sero: Vertikal TV i 9:16-format

Samsung Sero QE43LS05T (2020). Foto: Samsung

De flesta videor som delas på sociala medier i dag filmas spontant med mobilen i handen, och ofta med skärmen på högkant (så kallat porträttläge). Populära appar som Snapchat och TikTok bygger till stor del på porträttformatet. Vi har helt enkelt gått från 16:9-format till 9:16!

Och det gäller inte bara amatörinnehåll. Även flera professionella produktioner (musik, reality, reklam etc.) görs numera i porträttläge för att tilltala en yngre publik. Och det passar ju fint i mobilen, men när samma innehåll ska visas på en större TV-skärm uppstår ett välkänt problem: videon fyller bara på en bråkdel av skärmen, resten slösas bort av stora svarta fält …

Samsung har kommit på en tillsynes enkel lösning på problemet. En TV som kan vändas på högkant!

Den nya designmodellen The Sero har en inbyggd motor som gör att man kan växla mellan stående och liggande format genom en enkel knapptryckning. En sådan TV kan vara praktisk när man vill spegla sin mobilskärm, visa bilder och videor man själv har tagit eller helt enkelt bläddra i nyhetsflödet på Facebook och Instagram på storskärm.

Annons
Läs också
Nu har The Frame blivit MYCKET bättre Med en ny topptrimmad bildpanel har Samsungs design-TV fått en riktig kontrast-boost!

Golvstativ och starka högtalare

The Sero ska stå rakt på golvet, lätt tillbakalutad på ett staffli (så vitt vi vet går den inte att hänga upp på väggen). Hjul finns som extrautrustning. Den har en påkostad 4.1-kanalig högtalare på 60 watt och stöder musikuppspelning via Bluetooth och AirPlay 2.

Vi kan nog också räkna med att Samsung har stoppat i sitt Tizen-operativsystem som har en uppsjö av appar. Och eventuella appar som saknas kan man ju bara strömma från mobilen …

Samsung har en rad designmodeller i 2020-sortimentet. Här visas de av Jonghee Han, chefen för Samsungs Visual Display-division. (Foto: Samsung)

Kommer i juni

The Sero är inte bara en udda framtidsvision, Samsung menar faktiskt allvar med den här TV:n och har redan testat den på hemmamarknaden i Korea ett tag. Och nu kommer den till Norden: modellbeteckningen är QE43LS03T och den är, som namnet antyder, en 43-tums LCD-TV med QLED-teknik – dock inte den senaste generationen med Dual LED-teknik.

The Sero förväntas dyka upp i butikerna i mitten av juni. Priset är 17 000 kronor.

Annons

Rykten säger också att ett testexemplar är på väg! Om en TV i porträttläge-TV är ett ”måste” i framtiden eller blir en flopp återstår att se.

Under tiden kan du njuta av den här videorecensionen – på koreanska!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.