The Sero: Samsungs snurrande TV släpps i juni

Samsungs nya TV kan växla mellan liggande och stående format – och kan spegla din mobilskärm!

Samsung är kända för sina kreativa TV-påhitt och deras senaste uppfinning är helt enkelt en TV som står på högkant: The Sero är en motorstyrd ”hybrid-TV” som kan växla mellan stående och liggande bildformat.

Samsung The Sero: Vertikal TV i 9:16-format

Samsung Sero QE43LS05T (2020). Foto: Samsung

De flesta videor som delas på sociala medier i dag filmas spontant med mobilen i handen, och ofta med skärmen på högkant (så kallat porträttläge). Populära appar som Snapchat och TikTok bygger till stor del på porträttformatet. Vi har helt enkelt gått från 16:9-format till 9:16!

Och det gäller inte bara amatörinnehåll. Även flera professionella produktioner (musik, reality, reklam etc.) görs numera i porträttläge för att tilltala en yngre publik. Och det passar ju fint i mobilen, men när samma innehåll ska visas på en större TV-skärm uppstår ett välkänt problem: videon fyller bara på en bråkdel av skärmen, resten slösas bort av stora svarta fält …

Samsung har kommit på en tillsynes enkel lösning på problemet. En TV som kan vändas på högkant!

Den nya designmodellen The Sero har en inbyggd motor som gör att man kan växla mellan stående och liggande format genom en enkel knapptryckning. En sådan TV kan vara praktisk när man vill spegla sin mobilskärm, visa bilder och videor man själv har tagit eller helt enkelt bläddra i nyhetsflödet på Facebook och Instagram på storskärm.

Läs också Nu har The Frame blivit MYCKET bättre Med en ny topptrimmad bildpanel har Samsungs design-TV fått en riktig kontrast-boost!

Golvstativ och starka högtalare

The Sero ska stå rakt på golvet, lätt tillbakalutad på ett staffli (så vitt vi vet går den inte att hänga upp på väggen). Hjul finns som extrautrustning. Den har en påkostad 4.1-kanalig högtalare på 60 watt och stöder musikuppspelning via Bluetooth och AirPlay 2.

Vi kan nog också räkna med att Samsung har stoppat i sitt Tizen-operativsystem som har en uppsjö av appar. Och eventuella appar som saknas kan man ju bara strömma från mobilen …

Samsung har en rad designmodeller i 2020-sortimentet. Här visas de av Jonghee Han, chefen för Samsungs Visual Display-division. (Foto: Samsung)

Kommer i juni

The Sero är inte bara en udda framtidsvision, Samsung menar faktiskt allvar med den här TV:n och har redan testat den på hemmamarknaden i Korea ett tag. Och nu kommer den till Norden: modellbeteckningen är QE43LS03T och den är, som namnet antyder, en 43-tums LCD-TV med QLED-teknik – dock inte den senaste generationen med Dual LED-teknik.

The Sero förväntas dyka upp i butikerna i mitten av juni. Priset är 17 000 kronor.

Rykten säger också att ett testexemplar är på väg! Om en TV i porträttläge-TV är ett ”måste” i framtiden eller blir en flopp återstår att se.

Under tiden kan du njuta av den här videorecensionen – på koreanska!

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  De bästa TV-apparaterna till PS5 och Xbox Series X

  Riktpris: kr Spelarnas TV-favorit

  Samsung Q80T (QE55Q80T)

  Riktpris: 15000 kr Smidig och bra!

  Sony XH9005 (KD-55XH9005)

  Riktpris: 13000 kr Nära de bästa

  LG NANO99 vs Sony ZH8

  Riktpris: kr Knivskarp 8K-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.