Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

TCL lanserar billig MiniLED-TV

Highend-teknik i en budget-TV verkar onekligen spännande.

Av / 2020-08-17 - 14:03
TCL lanserar billig MiniLED-TV

Kinesiska TCL är kända för sina prisvärda TV-apparater och de verkar inte ge sig i första taget. Det senaste tillskottet är nya R635-serien som är utrustad med TCL:s MiniLED-teknik. Det här är en teknik som vi tidigare bara har sett i highend-modeller som X10, men som TCL nu vill överföra till en lägre prisnivå.

TCL 635

Nya 6-serien finns i storlekarna 55, 65 och 75 tum och har både Dolby Vision HDR, Dolby Atmos-ljudbehandling och HDMI 2.1.

Vänta lite, sade du MiniLED?

Något förenklat är MiniLED en variant av LCD-TV med direkt LED-bakbelysning, som vi har sett förut. Skillnaden är att själva lysdioden är mindre. Det gör det möjligt att klämma in fler lysdioder på en viss skärmyta, och därmed ha fler individuellt reglerbara zoner. Antalet LED-zoner har stor inverkan på den upplevda kontrasten och ger framför allt en jämn ljusfördelning.

TCL vill inte avslöja hur många lysdioder och zoner som R625 är utrustad med, men eftersom det handlar om en budgetmodell så är det förmodligen få jämfört med highend-modellerna. Toppmodellen X10 kan till exempel skryta med hela 15 000 lysdioder!

Läs också: TCL:s första 8K-TV är klar för Norden

USA först

Tyvärr verkar det inte som om vi nordbor kommer att få stifta bekantskap med TCL R635 i första taget. I första vändan släpps den på den amerikanska marknaden, där den kommer att kosta beskedliga 650 dollar för en 55-tummare. TV:n kör operativsystemet Roku, som är väldigt populärt på andra sidan Atlanten.

TCL 6-serien har operativsystemet Roku, som vi inte har testat ännu här hemma. (Foto: TCL)

Här hemma har TCL valt att satsa på det etablerade Android-systemet. Det florerar dock rykten om att TCL kommer att lansera Roku-TV-apparater i Europa någon gång i framtiden. Kanske blir det just med en modell som R635? Det skulle i så fall vara ett intressant alternativ i budgetklassen!

Läs också Här är TCL:s QLED-utmanare TCL är på banan med en QLED-TV som utlovar prisvärda prestanda.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen