TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

QLED-TV från Nokia

Nokias 2022-modeller blir både mindre ... och större!

forfatter
Publicerad 2022-01-25 - 13:30

Nokia är tillbaka på TV-marknaden efter en liten tid i dvala. Det finska varumärket tillverkas numera av det österrikiska företaget StreamView GmbH på licens. Ljud & Bild testade en av de första modellerna förra året: 65-tummaren Nokia 6500D. I år utökas sortimentet med fler skärmstorlekar, från 43 tum och ända upp till 70 tum.

Läs också QLED-TV med nordiska rötter Finska Nokia är tillbaka på TV-marknaden, med en ny serie Android-TV. Ridån går upp för QLED Smart TV 6500D!
Nokia QLED Range
Nokia QLED Range 2022. (Foto: Nokia/Streamview Gmbh)

Nokia QLED Smart TV 2022

De nya modellerna är av typen LCD med Quantum Dot-teknik, även kallat QLED, och påstås ha en bild som är både färg- och kontrastrik. Nokia och Streamview säger att de har betonat bra bildinställningar för film, sport och spel. Ett renodlat spelläge utlovar kort fördröjning (input lag) nedemot 8 millisekunder. De har också prioriterat ljudåtergivningen genom att bland annat utrusta TV-apparaterna med en integrerad subwoofer.

Genom Android TV får man tillgång till en rad populära streamingtjänster, inklusive Netflix, Disney+, Paramount+ och HBO Max. Nokia QLED Smart TV har för övrigt tre HDMI-ingångar (2.0), två USB-portar samt en trippel-TV-mottagare för marknät, parabol och kabel.

TV-apparaterna har en fyrkärnig processor och 8 GB RAM som ser till att apparna körs smidigt. Fjärrkontrollen är Bluetooth-baserad, ergonomiskt utformad och har dessutom lysande knappar.

Nokia Smart TV 7000D Lifestyle
Nokia Smart TV 7000D. (Foto: Nokia/Streamview Gmbh)

Priser

Nokia QLED 4K UHD Smart TV finns i skärmstorlekarna 43, 50, 55, 58 och 70 tum, och går snart att köpa i webbutiken och hos utvalda återförsäljare.

Riktpriser:
Nokia 4300D (43 tum): 6 800 kr
Nokia 5000D (50 tum): 7 800 kr
Nokia 5500D (55 tum): 8 800 kr
Nokia 5800D (58 tum): 9 300 kr
Nokia 7000D (70 tum): 16 000 kr

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Följ Ljud & Bild