TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

QLED-TV från Nokia

Nokias 2022-modeller blir både mindre ... och större!

forfatter
Publicerad 2022-01-25 - 13:30

Nokia är tillbaka på TV-marknaden efter en liten tid i dvala. Det finska varumärket tillverkas numera av det österrikiska företaget StreamView GmbH på licens. Ljud & Bild testade en av de första modellerna förra året: 65-tummaren Nokia 6500D. I år utökas sortimentet med fler skärmstorlekar, från 43 tum och ända upp till 70 tum.

Läs också QLED-TV med nordiska rötter Finska Nokia är tillbaka på TV-marknaden, med en ny serie Android-TV. Ridån går upp för QLED Smart TV 6500D!
Nokia QLED Range
Nokia QLED Range 2022. (Foto: Nokia/Streamview Gmbh)

Nokia QLED Smart TV 2022

De nya modellerna är av typen LCD med Quantum Dot-teknik, även kallat QLED, och påstås ha en bild som är både färg- och kontrastrik. Nokia och Streamview säger att de har betonat bra bildinställningar för film, sport och spel. Ett renodlat spelläge utlovar kort fördröjning (input lag) nedemot 8 millisekunder. De har också prioriterat ljudåtergivningen genom att bland annat utrusta TV-apparaterna med en integrerad subwoofer.

Genom Android TV får man tillgång till en rad populära streamingtjänster, inklusive Netflix, Disney+, Paramount+ och HBO Max. Nokia QLED Smart TV har för övrigt tre HDMI-ingångar (2.0), två USB-portar samt en trippel-TV-mottagare för marknät, parabol och kabel.

TV-apparaterna har en fyrkärnig processor och 8 GB RAM som ser till att apparna körs smidigt. Fjärrkontrollen är Bluetooth-baserad, ergonomiskt utformad och har dessutom lysande knappar.

Nokia Smart TV 7000D Lifestyle
Nokia Smart TV 7000D. (Foto: Nokia/Streamview Gmbh)

Priser

Nokia QLED 4K UHD Smart TV finns i skärmstorlekarna 43, 50, 55, 58 och 70 tum, och går snart att köpa i webbutiken och hos utvalda återförsäljare.

Riktpriser:
Nokia 4300D (43 tum): 6 800 kr
Nokia 5000D (50 tum): 7 800 kr
Nokia 5500D (55 tum): 8 800 kr
Nokia 5800D (58 tum): 9 300 kr
Nokia 7000D (70 tum): 16 000 kr

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Första testet av QD-OLED Sonys nya toppmodell A95K är en av de första TV-apparaterna som har den nya QD-OLED-tekniken. Och en bildkvalitet vi knappt sett maken till!
Panasonic avslöjar årets tv-modeller Introducerar en rad uppgraderade OLED- och LCD-modeller skräddarsydda för spel.
Ny OLED-TV från Bang & Olufsen B&O har uppdaterat sin bästa TV med en helt ny OLED-panel från LG. Och prislappen blir ... häftig.
Så väljer vi tv Bildkvalitet, pris och storlek är det mest avgörande när vi svenskar ska investera i ny tv.
På jakt efter en ny TV? Kolla vår topp 10-lista! Här hittar du de 10 bästa TV-modellerna just nu!
En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend