Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nytt golvstativ till Beosound Stage

Bang & Olufsens nya golvstativ gör det enkelt att sätta fast soundbar-högtalaren Beosound Stage på en OLED-TV från LG.

Av / 2020-08-24 - 13:50
Nytt golvstativ till Beosound Stage

Bang & Olufsen har ett relativt nära samarbete med LG nu för tiden: danskarna använder paneler från LG Display i flera av sina lyx-TV-apparater och den nya Beosound Stage-högtalaren är enkel att integrera med LG:s egna OLED-TV-apparater. Med en LG-TV på väggen och en Stage-soundbar under kan både ljud och bild styras med B&O:s egen fjärrkontroll i aluminium.

Läs också Lyx för vanligt folk Beosound Stage ger riktig premiumkänsla till ett förvånansvärt hyggligt pris. Men den passar inte alla.

Nytt golvstativ i aluminium

Bang & Olufsen har förmodligen insett att inte alla vill hänga TV-apparaterna på väggen, för nu har de kläckt ett nytt golvstativ till Beosound Stage. Specialdesignade stativ i aluminium har blivit ett kännetecken för Bang & Olufsens TV-apparater, och går det alltså att få samma ”look” – även utan att ha en B&O-TV.

Golvstativet till Beosound Stage, här med en 55-tums LG OLED-TV. (Foto: Bang & Olufsen)

Det nya golvstativet är gjort speciellt för att passa till LG OLED C-serien i 48, 55 eller 65 tum, men går också att använda med andra TV-märken upp till 65 tum. Infästningen bygger på VESA-standarden och tål TV-apparater som väger upp till 25,6 kilo.

B&O betonar att stativet är avsett för permanent placering på golvet, utan vridfunktion eftersom det påstås kunna skada den tunna OLED-panelen. Däremot har det urfrästa spår som döljer kablarna till och från soundbar-högtalaren.

(Foto: Bang & Olufsen)

Pris och tillgänglighet

Golvstativet till Beosound Stage kostar 8 000 kronor och går att köpa hos auktoriserade B&O-återförsäljare och på bang-olufsen.com.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen