Search
Generic filters

Mer OLED och 4K från LG

Mer OLED, mer 4K och enklare skötsel är några av LG:s många budskap på CES-mässan.

1505614_793985047314462_3994480721643759634_n
LG började sin presskonferens på CES med att prata om ”internet of things”, om hur hemelektronik, mobiler och allt från vitvaror till fordon kommunicerar allt närmare. Smarta klockor som LG G Watch och tvättmaskiner som meddelar sin status via smartmobilen är bara några exempel på hur små och stora prylar knyts ihop allt tätare och pratar samma digitala språk.


4K OLED
Spännande vyer för en nära framtid alltså, men i första hand är vi mest intresserade av att höra mer om LG:s kommande OLED-sortiment 2015. LG lanserar hela 7 modeller under året, alla med OLED och 4K-upplösning. Innan vi blir alltför upphetsade ska vi dock komma ihåg att förra årets lanserade 4K OLED-modeller blev rejält försenade och i stället släpps i år.

Årets nyheter består av både kurviga och platta modeller, så att man har ett friare val att välja precis vad man vill ha. Allra längst upp tronar en böjbar modell som till och med ställer in hur välvd den är efter tittavståndet!

Dessutom kommer en rad nya 4K-skärmar med LED-LCD-teknik, några av dem ”trimmade” med LG:s Quantum Dot-teknik. Vi ser fram emot att besöka montern och titta på de nya TV-apparaterna i verkligheten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Med 4K från Netflix
LG bjöd upp Greg Peters från Netflix till scenen för att kort berätta om deras gemensamma 4K HDR-satsning. Netflix kommer att lansera nytt och utökat 4K-material under 2015, med bättre bild och kontrast genom så kallad High Dynamic Range, och en av deras samarbetspartner är LG. Större dynamikomfång betyder svartare svart, vitare vitt och fler nyanser. Det utlovas att Netflix-serier som Marco Polo och House of Cards kommer att se bättre ut än någonsin! Vi antar att det också kommer att kräva större bandbredd och ser fram emot att få studera skillnaden i praktiken. Netflix meddelade också att de kommer att ha en ”Netflix Approved”-stämpel som ska ges till TV-apparater som klarar av deras senaste landvinningar.

 

lgwebos2tv2
Nytt WebOS
Årets nya TV-apparater får en ny version av operativsystemet WebOS (2.0) som sägs ha en betydligt bättre hastighet och användarvänlighet (EC970-modellerna som finns kvar får nöja sig med WebOS 1.0). LG:s grafiska gränssnitt var redan ett av de läckraste på marknaden och ytterst smidigt att använda med Magic Remote-fjärrkontrollen, men har saknat en smula när det gäller hastighet så det ska bli spännande att undersöka förbättringarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Böjd mobil och trådlöst ljud
LG passade på att presentera sin nya smartmobil G Flex 2. Det nya flaggskeppet är en kurvig modell där tanken är att ”telefonluren” ska forma sig mer efter huvudet och vara bekvämare att ringa med.

LG är intresserade av trådlöst ljud också och presenterade sitt nya trådlösa högtalarsystem Music Flow. Det är ett förbättrat multiroom-system där man precis som hos andra tillverkare kan välja mellan olika storlekar för olika rum och användningsområden.

Vi ser fram emot att berätta mer om LG:s produkter i detalj när vi hälsar på i deras monter!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
6 kommentarer

Lämna ett svar

  Läs också

  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.