TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

LZ2000 är Panasonics nya toppmodell

Äntligen kommer Panasonics bästa OLED i större storlekar än 65 tum!

forfatter
Publicerad 2022-01-04 - 16:23

CES-mässan i Las Vegas har precis börjat och Panasonic inleder med att presentera ett par kommande TV-modeller för 2022. Först ut är flaggskeppet LZ2000, som tar över stafettpinnen efter den kritikerrosade JZ2000 från 2021.

Panasonics toppmodell har imponerat på oss med en oerhört exakt och naturlig bildkvalitet, och inte minst ett piggt ljud i det inbyggda Atmos-högtalarsystemet från Technics. Föga överraskande är det samma recept som Panasonic har valt att bygga vidare på 2022, givetvis med viss finputsning av både ljudet och bilden.

Dessutom kommer LZ2000 – äntligen – i en större skärmstorlek!

Panasonic LZ2000: Finns i 77, 65 och 55 tum

Ja, du läste rätt: Den japanska tillverkaren har äntligen hört våra böner här uppe i mörka Norden och lanserar flaggskeppsmodellen i större format än de ynka 65 vi har fått nöja oss med. LZ2000 kommer att finnas i upp till 77 tum, vilket ger en möjlighet att njuta av Panasonics fantastiska bildkvalitet i ett ordentligt format.

Panasonic TX-755LZ2000E. (Foto: Panasonic)

Alla tre skärmstorlekarna är utrustade med den senaste versionen av Panasonics ”Master OLED Pro”-bildpanel, som visserligen levereras av LG Display men som modifierats en smula av den japanska tillverkaren för att bland annat ge högre ljusstyrka.

Naturligtvis har LZ2000 även fått en rad andra förbättringar på insidan, inklusive en uppgraderad HCX Pro AI-videoprocessor och nya spelfunktioner – bland annat en separat Game Control Board med relevanta inställningar för gaming – vilket vi till viss del har saknat i 2021 års modeller. LZ2000 ska också stödja viktiga HDMI 2.1-funktioner som VRR, HFR och 4K/120 Hz när den släpps.

LZ2000 har fått en ny, mer avancerad ljussensor: förutom att mäta ljusstyrkan i rummet tar den hänsyn till färgtemperaturen, som oftast varierar under dagen. Videoprocessorn använder denna information för att ge en så färgkorrekt bild som möjligt.

Panasonic LZ2000 har ett brett stöd för olika HDR-videoformat, inklusive Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive samt HLG Photo, som är stillbilder av HDR-kvalitet.

Atmos-ljud från Technics

På ljudsidan använder sig Panasonic av högtalare från Technics. Ljudsystemet är kompatibelt med Dolby Atmos och har både uppåt- och sidoriktade högtalare för att ge ett mer tredimensionellt och exakt surroundljud.

De inbyggda högtalarna ska också ha ett extra äss i rockärmen: mer riktat ljud. LZ2000 kan dirigera ljudet åt ett visst håll, så att det blir starkare och tydligare i en del av rummet på samma gång som det är mer dämpat i en annan del. Något för lomhörda och/eller barnfamiljer? Det ska bli intressant att ta reda på hur detta fungerar i praktiken.

(Foto: Panasonic)

Pris och tillgänglighet

Panasonic LZ2000 väntas dyka upp i butikerna under juni/juli 2022 – men då bara i 55 och 65 tum. Den större 77-tumsmodellen förväntas inte komma förrän i augusti. Panasonic har inte meddelat några officiella priser än, men vi letar!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild