TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG OLED42C2: Äntligen en OLED-TV för alla?

Här är allt vi vet om LG:s nya 42-tums OLED som förväntas dyka upp under 2022.

forfatter
Publicerad 2022-01-10 - 15:18

LG:s kontrastrika OLED-skärmar har länge varit några av de mest populära TV-apparaterna, både när det gäller film, spel och TV-underhållning.

Och utbudet av skärmstorlekar tycks bara fortsätta att växa: till modellåret 2022 har LG utökat sortimentet i båda ändar, med både en 42- och en 97-tums OLED-TV.

Även om vi är förtjusta i STORA skärmar så är det kanske 42-tummaren LG OLED42C2 som är mest intressant i första vändan. Den är tillräckligt kompakt för att kunna placeras på skrivbordet eller hängas upp på en smal vägg. Och om du tillhör dem som har drömt om en OLED-TV på kontoret eller i sovrummet, men hittills inte fått plats, så finns det hopp nu.

 

Från 42 till 97 tum: 2022 blir utbudet av OLED-skärmstorlekar ännu bredare. (Foto: LG)

’LG OLED42C2

LG har redan haft viss framgång med 48-tumsmodellen OLED48C1, som passar fint till konsolspel. Å andra sidan är storleken på 48 tum fortfarande relativt stor för PC-spel, för att inte tala om grafiskt arbete eller videoredigering, där man brukar sitta tätt intill skärmen.

I och med introduktionen av 42-tumsmodellen OLED42C2 kan LG erbjuda en mer kompakt skärmstorlek, som antagligen också kommer att passa bättre som bildskärm i många sammanhang. De vitala måtten 93 x 54 x 7 centimeter (B x H x D) med stativ gör att den kan passa där andra OLED-skärmar har varit för stora.

OLED42C2 har också fått en ny sorts sockel, med två så små fötter som lyfter skärmen från skrivbordet eller TV-bänken. Det ger bättre plats att ha ett tangentbord eller annat under skärmen.

Läs också De bästa gaming-skärmarna En modern gaming-TV ger dig inte bara en bättre bild, den kan också göra dig till en bättre gamer! Vi har testat TV-apparaterna som ger dig highscore.

I likhet med resten av C2-serien har 42-tummaren den nya α9 Gen 5-processorn, som använder avancerad AI-baserad bildbehandling. Den har också det nya operativsystemet WebOS 22, som bland annat ger tillgång till spelstreamingtjänster som Google Stadia.

TV:n har samma fina utrustningsnivå som vi är vana vid från LG OLED, inklusive fyra HDMI 2.1-ingångar och stöd för gamingfinesser som VRR, HFR (4K / 120fps), Freesync och G-Sync. LG har även introducerat en uppdaterad Game Optimizer-meny, där man får tillgång till relevanta inställningar och kan skräddarsy bildinställningarna för olika spelgenrer som skjutaspel, sport och rollspel.

2022 LG OLED evo C2 42inch-scaled
Äntligen en 42-tums OLED-TV från LG, i C2-serien. Blir det här datorspelarnas nya favorit? Foto: LG

Fler 42-tumsmodeller?

LG Electronics var inte ensamma om att lansera 42-tums OLED på CES 2022. Sony har även meddelat att de kommer att släppa en 42-tummare i år, som en del av den nya A90K-serien. Det ska bli spännande att jämförs de här två mot varandra!

Läs också Sony lanserar sin första QD-OLED-TV - här är priserna Sony lanserar en rad spännande OLED-skärmar i år, inklusive en helt ny QD-OLED!

Pris och tillgänglighet

Vi vet ännu inte när LG OLED42C2 kommer att landa på svenska butikshyllor, eller exakt vad den kommer att kosta. Vi uppdaterar så fort vi vet mer!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend