Search
Generic filters

Färgsprakande cykelstunts från Philips

Philips nya film har helgalna terrängcyklister – och omgivningen är naturligtvis ljussatt med färgglatt ”Ambilight”-ljus. Kolla in videon här!

Philips har en lång tradition av att satsa stora resurser på läckra videoproduktioner som gör reklam för deras produkter. Många läsare minns säkert slowmotion-filmen Carousel som släpptes i samband med deras Cinema 21:9-TV i bredformat.

”Darklight” är den senaste i en serie extremsportfilmer som har ljuseffekter från färgglad LED-belysning. Tanken är att demonstrera effekten av bakgrundsbelysningen Ambilight och visa hur ljus kan förbättra upplevelsen.

Ambilight-tekniken nådde sin hittills högsta nivå på IFA-mässan tidigare i år när Philips lanserade 65-tummaren Ambilux, som har nio färgprojektorer på baksidan av TV-skärmen som breddar bilden utanför själva skärmytan genom att belysa väggen bakom.

Läs också: Philips ger en ljusare TV-tillvaro.

Darklight-filmen är gjord av filmbolaget Sweetgrass Productions och visar tre cykelakrobater av världsklass – Graham Agassiz, Matt Hunter och Matty Mile – och dess färd genom amerikanska skogar och öknar. Produktionen hade ett kamerateam på 30 personer och sex ton utrustning, inklusive 4K Red Dragon-kameror, TomTom Bandit-actionkameror och drönare – och en hel del lysdioder. Resultatet kan du se i videon!

https://www.youtube.com/watch?v=uWEedtPqbcE

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.