Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Breaking Bad i 4K-upplösning

Äntligen går det att titta på Walter White och hans rullande meth-labb i knivskarp 4K-kvalitet!

Skrivet av / 2014-06-17 - 23:39
Breaking Bad i 4K-upplösning

Nu går det att streama den populära TV-serien Breaking Bad i 4K-upplösning från Netflix. För att titta på samtliga 5 säsonger med den sluge och cancersjuke kemiläraren måste du ha en snabb uppkoppling på 15 Mbit/s eller mer, en 4K-TV som stöder videokodeken HEVC och Netflix-tjänsten i 4K-version. I dagsläget är det alla årets 4K-modeller från LG, Samsung och Sony.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varierande kvalitet
Vi har tittat på ett urval scener och avsnitt på en Sony 55X805 och kan rapportera att bilden rent allmänt ser mycket skarp och fin ut. Kvaliteten varierar dock en aning från scen till scen, och inte allt material ser lika imponerande ut. Det är främst i närbilder som 4K-kvaliteten kommer till sin rätt. De nyare säsongerna har också av naturliga skäl lite bättre bild än de äldre.

Vi har inte jämfört direkt med Blu-ray-versionen av Breaking Bad, men när den är som bäst är Netflix 4K-version utan tvekan skarpare och mer detaljerad än vad vi är vana vid från BD-formatet. Och samma sak gäller som för House of Cards: har man väl sett 4K-versionen så vill man inte gå tillbaka till Full-HD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
House of Cards: Frank Underwood och hans kompanjoner ser också riktigt bra ut i 4K-upplösning. Har man tittat på TV i den här kvaliteten vill man inte gå tillbaka till vanlig Full-HD!

Mer 4K-material på gång
Det var Netflix kommunikationschef, Joris Evers, som släppte nyheten på Twitter. På sin teknikblogg berättar Netflix mer om samarbetet med Sony Pictures om det nya formatet IMF, som kan bli viktigt för digital distribution av 4K-video i framtiden.

Utöver Breaking Bad finns filmerna Smurfs 2 och Ghostbusters 1 och 2 i 4K på den amerikanska marknaden.

Vi förväntar oss också att Orange is the New Black ska dyka upp i 4K-kvalitet senare i år.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

Ny Playstation-app för Android TV

Thomson på IFA: Visar genomskinlig OLED

Storskärm med gaming mode

Stora, starka och blixtsnabba TV-apparater från Hisense

Rulla till toppen