Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bekräftat: Nu finns LG:s trådlösa OLED M3 i butik

Om du vill ha 97-tummaren får du vara beredd på att slanta upp.

Skrivet av / 2023-09-19 - 16:38
Bekräftat: Nu finns LG:s trådlösa OLED M3 i butik

Vi har redan skrivit en hel del om LG:s trådlösa OLED M3, som visades för första gången på CES 2023 i januari, och nu senast på IFA 2023 i Berlin. Nu är toppmodellen officiellt bekräftad för Norden och har börjat dyka upp i nätbutikerna. Till ett relativt saftigt pris!

– Som marknadsledare inom OLED i över 10 år strävar vi ständigt efter att skapa nya och innovativa produkter som gör konsumenternas liv enklare. Nya OLED M3 ger användarna möjlighet till en mer kreativ placering av TV:n, oavsett om det är på väggen eller golvet. Med Gallery Design kan TV:n ställas in för att visa ett valfritt motiv. ”Vår ambition är att OLED M ska bli en personlig inredningsdetalj”, säger Erik Svalberg, produktspecialist på LG Electronics Nordic.

LG 97″ OLED M3 med Zero Connect box. (Illustration: LG)

LG OLED M3: Trådlös OLED-TV

M3-serien har en hel del gemensamt med G3-serien och C3-serien från LG som vi tidigare har testat, men det är värt att notera att endast 77-tumsmodellen använder den allra senaste MLA-panelen med högre ljusstyrka. Skärmarna har en så kallad One Wall Design och är avsedda att hängas direkt på väggen med det medföljande väggfästet, stå på en hylla eller direkt på golvet.

Den stora skillnaden med M3 är annars att den har trådlös överföring av audio/videosignalerna.

Huvudsyftet med detta är att uppnå en snyggare och mer stilren TV-installation, vilket illustreras i denna video från LG.

Externa videokällor som Blu-ray-spelare, Apple TV, spelkonsoler etc. ansluts direkt till den trådlösa Zero Connect-boxen, som sedan kan placeras på en separat hylla eller bokhylla upp till 9 meter från TV:n. TV-skärmen kan sedan ställas ut på golvet eller hängas fritt på väggen – men den behöver naturligtvis fortfarande en strömkabel.

Zero Connect-boxen skickar videosignaler i upp till 4K/120Hz och HDR-kvalitet till skärmen. Överföringshastigheten uppges vara betydligt snabbare än Wi-Fi 6.

LG säger sig ha utvecklat en algoritm som säkerställer optimal och stabil överföring, som också kan anpassa sig till förändringar i rummet – till exempel när någon rör sig mellan boxen och TV:n.

Vi vet ännu inte hur mycket fördröjning det kan medföra – den så kallade input lag som särskilt spelare är bekymrade över – men LG har inkluderat ett ”low latency mode” med lägsta möjliga fördröjning, samt en dedikerad Game bar full av anpassningsalternativ. TV:n har också stöd för spelstreaming via Geforce Now.

Och soundbar-högtalare då?

LG har sett till att du kan ansluta externt ljud också, men du behöver en LG trådlös soundbar som stöder deras WOWCAST-teknik.

Läs också Blir du frestad av en trådlös OLED-TV? LG:s nya flaggskeppsmodell finns i 97", 83" och 77".

Pris och tillgänglighet

OLED M3-serien kommer att finnas tillgänglig under september och kommer i skärmstorlekarna 77, 83 och 97 tum. Officiellt är det bara den största 97-tumsmodellen som bär Signature-namnet: Denna extra påkostade modell har en något mer exklusiv inramning och kan levereras med snygga, v-formade metallben så att den kan placeras fritt på golvet.

Priset för Signature OLED97M3 kommer också att ligga i den högre prisklassen – 299 990 kronor – med tillägg av eventuella metallben (14 990 kronor). De mindre modellerna OLED83M3 och OLED77M3 kommer att kosta 94 990 kr respektive 65 990 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

Ny Playstation-app för Android TV

Thomson på IFA: Visar genomskinlig OLED

Storskärm med gaming mode

Stora, starka och blixtsnabba TV-apparater från Hisense

Rulla till toppen