TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TV-kanalen HBO till Sverige

forfatter
Publicerad 2012-08-31 - 12:24

Det verkar som om hösten blir riktigt spännande för alla TV-älskande svenskar. HBO Nordic avslöjade på IFA-mässan att deras nya nätbaserade betal-TV-tjänst startar redan i oktober.

HBO (Home Box Office) ligger bakom många populära TV-serier, till exempel Sopranos, True Blood, The Wire, Sex and the City och Boardwalk Empire.

Nu vill de sprida sitt programutbud från TV till flera plattformar, oavsett om det handlar om mobiltelefoner, surfplattor och smarta TV-apparater eller PS3. Tanken är att man ska kunna titta på senaste episoden av favoritserien när man vill, var man vill.

HBO satsar uppenbarligen stort på Norden, bland annat vill de släppa hela sitt bibliotek av serier – även dem vi inte har sett här hemma i Sverige. Det betyder att man inom kort bland annat kommer att kunna avnjuta serier som Boardwalk Empire, hela Entourage och senaste säsongen av Game of Thrones.

HBO har dessutom slagit sig ihop med andra bolag och kommer att visa material från NBC Universal, Starz med flera. På IFA fick vi en smygtitt på Las Vegas-gangsterserien Magic City, som absolut verkar lovande.

Bra pris
HBO-tjänsten har inte bara ett stort urval, den blir billig också. HBO räknar med en betalstruktur som påminner om Spotify Premium, där man betalar en fast månatlig avgift. Abonnemanget kommer att kosta ungefär 10 dollar i månaden, och då får man i princip tillgång till allt HBO-material, som man sedan kan titta på via internet eller på surfplatten.

Även uthyrning av filmer och TV-serier kommer finnas.

I USA kan man bara abonnera om man även betalar för HBO:s kabelkanal, men vi i Norden blir de första som uteslutande kan ha nättjänsten. HBO-kanalen distribueras på nätet i samarbete med Parsifal.

HBO + Samsung
HBO Nordic meddelade i dag fredag att deras första officiella samarbetspartner blir Samsung Nordic. Alla som köper en Galaxy Note-surfplatta får en 6-månaders provprenumeration på HBO.

Samsung håller också på att ta fram en smart-TV-app som ska släppas till TV-apparaterna längre fram i år.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend